Vi lever! Det är bara wi-fi-et som är helt värdelöst. Vi bor fortfarande i vår lilla bungalow med havsutsikt och ska göra i några nätter till. Vi älskar att vara där och älskar att se ut över utsikten! Förutom snorklingen som jag skrev om i föregående inlägg så har vi mest glidit runt på moppen, hängt på en bar som har grym utsikt, ätit baguetter, solat, badat och snorklat på tumanhand. Vi har inte varit så mycket mer på stranden, utan vi har hellre gått ner framför bungalowsen och lagt oss på stenarna. Havet är lite tråkigt där dock för det är mycket koraller, stenar och sjögurkor. Jag har skurit mig lite en gång på tån, Isac däremot ska ju alltid vara värst så han har snittat både tån och foten. Men inget allvarligare än att vi kunnat lösa det själva med vår lilla röda Biltema-väska. Så man får alltså vara försiktigt när man går i vattnet och allra mest när man går upp. Sjögurkorna är dock mitt största problem, de är absolut inte farliga men örk örk örk vad de är vidriga. De är verkligen hundratals, än sålänge har jag sluppit att trampa på dem. De är typ som sniglar, rör sig inte, lever knappt, men är så fruktansvärt vidriga.

Vi har haft lite halvkasst väder de senaste dagarna. Vissa timmar har det varit sol men för det mesta mycket moln. Någon dag regnade det hela dagen, så då blev det inte mycket gjort. Dock så är det fint idag! Nu är klockan strax fem på eftermiddagen här och vi är inne i byn och tar ut pengar, förlänger mopeden några dagar till och äter. Vi har verkligen börjar tröttna på maten. Allt stekt och kokt ris, alla nudlar, all kyckling. Även om de har mycket att välja på så börjar man ändå sakna sin vanliga svenska mat någon gång.

Idag var vi även ute och snorklade, vi så faktiskt en haj simma förbi, men den var inte speciellt stor då vattnet var så grunt. Kanske runt 1m lång? Men det var verkligen coolt och jag är glad över att jag vågade ... Haha! Igår däremot när vi var ute så såg vi en megastor sköldpadda. Alltså den var verkligen något ut av det största jag sett. Vet inte ens om jag sett en sån stor på TV. Vi kunde inte komma så nära den så det gick att röra, men tillräckligt nära för att se hur enorm den var. Kan nog gissa att den har ett par 100 år på nacken. Isac såg även en haj igår också fast väldigt liten. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Här om dagen var vi ute och snorklade hela dagen. Som jag har för mig att jag nämnt förut så planerade vi ju att ta en anordnad snorklingtur. Både jag och Isac tycker att det var den bästa snorklingen genom resan! Det var en ganska stor båt, men de hade inte proppat den med folk (som en del gör), så man kunde ligga uppe och sola på däcket utan att behöva trängas. Under däck kunde man gå mer o käka frukt, kakor och dricka hela tiden. De bjöd även på lunch.

Vi började med att åka till en liten ö som ligger utanför Koh Tao som heter Koh Nang Yuan. Det ska vara en av världens finaste öar och det kan man verkligen tänka sig. Stranden var så fin och vattnet var hur vackert som helst. Stranden höll liksom ihop själva ön såg set såg riktigt coolt ut! Som ni ser på bilderna. Havet mot bergväggarna såg helt overkligt ut och nästan onaturligt. Typ tillgjort? För att det var så otroligt vackert. Men faktum är ju att det är på riktigt. På den ön var vi i ca 2h. Just för att kunna undersöka ön, gå upp till utsiktsplatsen, bada, snorkla osv. Efter det åkte vi till olika utvalda platser att snorkla på. Verkligen superfina ställen! Och även ifall vi höll oss nära land och själva ön så blev havet bara djupare och djupare. Tillslut snorklade vi på ca 8m! Det var hur coolt som helst och man kunde verkligen se stora fiskar, plus att man kunde hoppa uppifrån båten. Trotts att det var så djupt så såg man ändå allting hur bra som helst. Jag hade inte kameran med mig på alla ställen. Men där det var som djupast tog jag med den och fotade lite. Vi stannade inte så länge på varje ställe, kanske runt 20-30min. Vilket är ganska lagom. Sista stället vi var på var Shark Bay, det som ligger precis utanför oss. Där är det dock inte så djupt, men tillräckligt djupt för att det ska finnas hajar. En man som var med och höll i snorklingen berättade att de var ofarliga och troligen skulle vi inte få se några eftersom att vattnet var så stilla, då de gillar att hålla sig där det är mer strömt. Men det var en kille som ändå fick se ett par. Jag slapp. Han berättade även att är man rädd för hajar så kommer man heller inte få se några! Då kunde jag andas ut. Dock så var det duktigt äckligt då denna sorten var runt 2m och de riktigt stora kunde bli upp till 4m.....??????? Fruktansvärt.

Det var iallafall en väldigt lyckad dag, solen sken hela tiden och vi har blivit lite brunare. Ställena som fanns att snorkla på var så vackra! Och världen under ytan är verkligen något ut av det mäktigaste.

Vi var tillbaka och hemma runt 18-18.30 kanske.

Här kommer först lite bilder ifrån ön och sedan är det blandade bilder ifrån de ställen vi var och snorklade på.

Koh Nang Yuan

De andra snorkelställena kmr häääär

Likes

Comments

Dagarna rullar på i samma takt, om inte lite för fort förstås. Vi badar, kör runt med moppen, hänger på olika ställen och bara njuter av att vara här. För det mesta är det väldigt fint väder, igår regnade det lite emellanåt men annars är det mycket sol. Thailand i april/maj har ju definitivt varit bättre än Thailand i Januari, trotts lågsäsongen som faktiskt är här nu.

Det finns en liten tillhörande ö här utanför Koh Tao, vilsamt några andra fina ställen man ej kan köra till, som vi tänkte ta en snorklingtur och besöka. Det blir troligen att vi gör det imorgon. Vi har ju snorklat lite på egen hand här utanför vår bungalow och tydligen ska det finnas små hajar här??? Tur jag inte visste det när i snorklade. Denna stranden som vi är vid heter "Shark Bay" men jag trodde väl inte det var för att det skulle finnas hajar här ute? Men alltså inga farliga hajar, folk är här och snorklar hela tiden och alla snorkling-trips är här pch snorklar också.

Annat händer det inte så mycket. På eftermiddagarna/kvällarna hänger vi på en bar som vi hittat uppe i bergen. Man har utsikt över havet och det är verkligen så fint och mysigt att sitta där ljust som mörkt.

Såhär sitter jag just nu, sååå vackert! väntar på att Isac kan vakna till liv så vi kan börja dagen!

Likes

Comments

Endel har hänt sedan förra inlägget skrevs. Men bloggen har blivit lidande pågrund av det kassa internetuppkopplingen jag haft. Men nu funkar det bättre och ska försöka sammanfatta lite.

Igår vaknade vi sent, det var varmt, vi var sega och tråkiga. Vi bestämde oss för att byta boende för det vi hade tyckte vi var så extremt tråkigt. Varmt överallt, ingen nice ställe att sitta på, när restauranger och en gågata. Skittråkigt. Tyvärr är det ju så att denna resa börja lida mot sitt slut, och vi kände att vi vill inte bo så sista tiden här. Vi tog vårat pick och pack och flyttade. Visst förlorade vi lite på det, men det var också väldigt värt det. Vi hade ett ställe i huvudet som låg i ett tystare och mysigare område, när havet och stranden som jag lagt upp fina bilder på. Så vi åkte dit och bestämmer oss för att bo här ett tag istället. Bungalowen vi bor i ligger nästan precis intill havet, man har utsikt över den blåa fina vattnet och det är såååå mysigt här. Vi är helt klart eniga om att det var värt det.

Idag efter vi vaknat och ätit frukost så gick vi ut och snorklade precis hör utanför. Vi simmade runt en stund och det är verkligen hur fint som helst här. Nu ikväll har vi varit uppe på en bar som ligger högt upp med utsikt, sedan åt vi på ett av våra favoritställen.

Här kommer lite bilder från hur bungalowen ser ut och vår utsikt. Vi har utsikt över stranden som vi spenderat de senaste två dagarna på.

Likes

Comments

(Detta skulle publicerats i förgår...)

Igår bar det iväg för att hitta en strand vi tyckte om. Vi bor ju precis vid en, men vattnet där är lite sunkigt och brunt på vissa ställen. Men efter lite körning så hittade vi en. Hur fint som helst och precis som man vill ha det, så där kommer vi hänga en del fram över. Idag är det alltså strandhäng som gäller.

Likes

Comments

Ny ö, nytt boende och ny moppe! Igår anlände vi till vår nya ö Koh Tao. Som är en liten ö och ligger bredvid Koh Phangan. Det är moppe som gäller här så det har vi såklart skaffat oss en. Det finns ju en hel del som hyr ut mopeder och en del kan ju vara oseriösa och försöka lura en, så man får vara noggrann. När vi valt moppe så ser jag att den inte har någon reg-skylt, så jag frågar henne om det var okej att det var så. Och utan att blinka säger hon "jaja det gör inget! Det är inga poliser här" haha! Och kan ju säga att vår moppe är inte den enda utan reg-skylt. I Thailand över huvudtaget kan folk göra mycket som de själva vill, till skillnad från flera andra länder. Här är det inte ovanligt att se en 10-årig tjej som skjutsar sin lillasyrra på en moppe utan hjälm. Givetvis kör de inte som många andra galningar. Men bra eller dåligt? Jag vet faktiskt inte, men bra skulle jag nog säga efter att ha sett det så mycket!

Nåväl tillbaka till gårdagen. Efter vi fått våran moppe körde vi och letade boende. Vilket visade sig vara den svåraste gången någonsin under hela resan. Vi har aldrig haft problem med att hitta boende som passar oss. Inte bara prismässigt utan hur vi vill ha det. Vi vill ju helst inte bi nära någon stor väg, vi vill inte bo på något hostel på tredje våningen eller i något betonghus. Utan helst vill vi ju bo där det är så lugnt som möjligt, där det finns bambu eller trä-bungalows och mycket växter. Det är verkligen vår grej! Men det fanns inte att hitta som passade oss alls här. Men efter att letat i några timmar (aldrig hänt förut att vi letat i en timme ens?) så hamnade vi på ett ställe nära stranden i en trä-bungalow som är helt okej. Ligger inte supergött men det funkar absolut. Och ett plus i kanten var att Isac fick ner priset duktigt mycket. Vi bor för ca 200 baht/natten vilket motsvarar ca 52kr! Haha! Vad är ens det! Det visade sig dock att det inte bara var vi som bodde här. Förut idag när jag satt på toa så ser jag en svans sticka ut från baksidan av spegeln som hänger över handfatet. Visar sig vara en hyfsat stor och hyfsat äcklig ödla som gömmer sig där bak. Den har antagligen kommit in genom ventilationsspringorna som finns inne på toan. Men det var ju desto svårare att få ut den där ifrån. Men tillslut så.

Idag har vi badat lite, chillat lite, ikväll åt vi på ett ställe där det var buffé. Men man plockade även ihop köttet, rått. Sedan hade man grej på sitt bord där man kokade/grillade sin mat. Skitgott och riktigt nice koncept. Ett väldigt enkelt ställe med plaststolar, enkla bord osv men väldigt bra!

Likes

Comments

Ännu en solig härlig dag! Hoppas att Thailand håller detta nu! Sist vi var i Thailand var det ju regn konstant i en vecka. Dessa öar vi hoppar omkring på nu gick inte ens att besöka pågrund av att de var översvämmade. Men änsålänge verkar det som att Thailand i april/maj tacklar ner Thailand i den mest populära månaden Januari.

Dagarna fortsätter att rulla på. Det är så härligt nu för vi har inga tider att stiga upp till, inget speciellt planerat och dagen får helt enkelt bli som den blir. Vi fortsätter att glida omkring med mopeden vilket man kan göra länge innan man tröttnar. Idag hade vi tänkt oss att åka till en strand för att sedan paddla till andra småstränder. Sådana som endast kan nås med någon form ut av båt. Vi hyrde oss en kanot, solen stod högt men vi var verkligen inte taggade på att paddla. Anledningen till att vi ville göra detta var för att vi träffade ett par i Filippinerna som sa att de stränderna skulle vara riktigt fina. De reste också runt. Men jag och Isac kom bara en liten bit innan vi insåg att det var alldeles för jobbigt, varmt och drygt. Då det tar sådan tid att ta sig fram. Vi blev bara mer och mer bittra men sedan vände vi. Haha! Så typiskt oss! Den lilla resan tog kanske en timme. Sedan badade vi lite för som sagt så var det ju väldigt varmt. Vattnet var varmare än ljummet! Helt otroligt, men inte så svalkande.

Sedan körde vi hemåt. Vi skulle byta om för att sedan dra upp till utsiktsplatsen vi var på i förgår. Där chillade vi en stund.

Nu är klockan nio på kvällen och vi kom hem för kanske 30min sen. Som sagt inga direkta planer för imorn. Kanske ta reda på båttider, då vi ska byta ö i övermorn.

Här kommer några bilder ifrån Had Rin beach. Den stranden vi paddlade ifrån.

Likes

Comments

Vi bara åker runt och åker runt! Men det är så härligt att vara tillbaka i Thailand. Det är lätt bästa stället att glida runt med en moped på, och här på Koh Phangan under lågsäsong är det extra bra! Alltså väldigt lite trafik, inte massa folk på ställen man vill besöka osv.

Igår körde vi först och skulle kolla in ett utsiktsställe som bara låg en liten bit ifrån oss. När vi svängt av huvudvägen in på en kass grusväg (som skulle leda oss upp till toppen) så står det en skylt "vattenfall 100m". Kan ju säga att det var mer än hundra meter men ändå väldigt värt! Själva vattenfallet var ganska litet men fortfarande fint. Vi såg det bara uppifrån, då man kom ifrån/stod där vattnet rann ner ifrån berget. Men där vattnet rann mellan berg och sten så var det otroligt fint! Man kunde bada i hålor som bildats och mellan stenarna. Där var vi en stund och badade och tog bilder! Vädret var superfint och det var strålande men även stekande sol, så det var skönt att hänga där ett tag.

Sedan gick vi tillbaka till vår moppe och körde så långt mopeden kom fram. Sedan gick vi upp för en alldeles för brant trappa, men kom upp till en bar/relaxställe. Där uppe kunde man se ut över bergen, havet och djungeln! Så otroligt fint och mäktigt. Där uppe var de snälla och gjorde mat till oss, trots att det inte var någon restaurang. Vi pausade en stund och sedan gick vi tillbaka till moppen. Vi detta laget hade det gått ett antal timmar fastän det inte verkar så enligt texten. Vi åkte och handlade lite för kvällen sedan drog vi hem och chillade resten av kvällen.

Idag kom vi iväg ganska sent, kanske vid halv ett. Vår plan var först att köra till ett ställe längre bort för att hyra kanoter och paddla till stränder. Men det var varmt och vi pallade inte. Så vi sköt på den idén och körde till någon strand andra sidan ön och den enda delen vi ej hade besökt ännu. Stranden där var fin, havet var väl helt okej. Såg dock väldigt fint ut längre ut. Men omgivningen här uppe är så otroligt härlig! Mycket berg, djungel och små stränder mellan den höga marken. Vi besökte även en annan utsiktsplats, som klart inte var lika cool som igår men några fina bilder blev det ändå. Sedan var det middag och efter det begav vi oss hem. Klockan var väl runt fem när vi var hemma.

Här börjar vi med ett gäng bilder ifrån gårdagen

Här är utsiktsbilderna ifrån igår

Bilder från utsikt och strand idag

Likes

Comments

Känns att man är tillbaka i härliga Thailand med mycket moppekörning, mat och turister. Dock är det lågsäsong här nu, så det är tystare än vanligt. Gött tycker vi! Och vädret är inte sämre för det! Vi har flyttat till ett annat ställe här på Koh Pangan. Mer norrut. Så vi har nu istället bosatt oss i en trä-bungalow mitt ute i ingenstans - tycker vi. Och eftersom det inte är så mycket turister här vid denna tiden (och detta stället) så kunde vi bo för 250 baht natten! Vilket motsvarar ungefär 66kr/natten. Och då har vi en ganska fin bungalow med egen toalett, balkong med hängmatta, samt ett litet kök med gasolbrännare och lite sånt. Här ska vi bo i 5 nätter, varav en av dem har redan passerat.

Det vi gör här är att flänga runt med moppen, köra runt överallt för att kolla hur det ser ut. Vi har inte tagit taxi en enda gång utan vi kör med all packning var som helst! Haha! Men det går förvånansvärt bra, förutom att vi fick punktering igår... Så idag när vi käkade frukost här på boendet så ringde de efter en kille som kom och bytte slangen i däcket och lagade moppen. Så smidigt! Och det kostade oss ca 50kr! Livet. Hade varit en aning krabbigt att köra tillbaka moppen där vi hyrde den då det är en lång bit bort.

Idag står inget speciellt på schemat utöver vad vi redan gjort. Vi har några små stränder vi ska köra och kolla. Klockan är halv ett här nu och det har regnat lite nu på förmiddagen varvat med att solen är framme. Men enligt diverse appar så ska det vara sol och fint nu i några timmar. Så jag tror vi ska våga oss ut!

Förresten så var vi även och spelade minigolf igår. Och nej det är väl inte det roligaste jag vet men Isac insisterade om att det var det vi skulle göra. Okejdå. Faktiskt så var det en svensk som ägde stället och det var ganska mysigt och fint där. Solen stekte, svetten rann och bollen rullade åt fel håll konstant. Isac vann med några poäng men jag gjorde iallafall en hole in one.....

Likes

Comments

Idag vaknade vi upp på ett skruttigt hotellrum i någon liten stad utanför Kuala Lumpurs flygplats. En natt återstod till sista flyget mot Thailand. Klockan 12 gick flyget och en och en halv timme senare var vi framme i Surat Thani Thailand (halv ett, thailändsk tid). Där bestämde vi oss för att ta oss till Koh Samui, den största ut av tre öar vi nu ska besöka under en tid. Ön var verkligen stor, för stor. Jag och Isac blev otaggade direkt när vi kommit dit (ca 4h efter vi landat med flyget). Så vi bestämde oss för att ta oss direkt till Koh Pangan. Mittenön. Den skulle alltså vara mindre, och från allra första början planerade vi att åka hit först, för vi anade att vi inte ville hänga i Koh Samui. På Koh Pangan stannade vi dock.

Nu är klockan 2 på natten och vi har haft en väldigt lång dag. Direkt när vi kom hit hyrde vi en moppe och tog vår tunga packning och började leta boende. Vi visste ungefär vart vi skulle vilja bo, så det var bara att glida längs den vägen tills vi hittade något. Vi har valt en bungalow i ett litet område precis intill stranden, ska bli kul att se hur det ser ut imorgon när det är ljust. Nu ikväll har vi kollat in en strand i mörkret, åkt runt på moppen och chillat.

Likes

Comments