Okej, jag är ärligt talat så less på all denna skit som vi tjejer får utstå varje dag.

Jag är en tjej på 17 år. Jag har som alla andra tjejer en rumpa, och ett par bröst. Vilket tydligen räcker för vissa killar att själva ta sig friheten att se ner på mig, och se mig som ett objekt.

Jag är extremt trött på att höra "gå inte själv ute, det finns otäcka killar som kan göra dumma grejer". " Ha inte på dig en sån kort klänning, vissa killar ser det som ett lätt byte". Redan när jag var liten fick man höra att "killarna slår dig på rumpan för dom tycker du är söt" "Dom kallar dig för dumma grejer för att dom tycker om dig egentligen men inte vågar säga det." VARFÖR I HELA FRIDEN FÅR NI DET ATT VERKA SOM OM DERAS BETEENDE ÄR OKEJ? VARFÖR RÄTTFÄRDIGAR NI DERAS BETEENDE?

Jag är ärligt talat så jävla trött på att folk säger till mig vad jag får och inte får göra, endast för att jag föddes som kvinna. Istället för att säga till oss tjejer att inte gå själva på kvällen, inte ha på oss vissa kläder.. Lär era svin till söner/kompisar/bröder whatever att inte våldta och sexuellt trakassera oss tjejer. Säger vi att vi inte vill, då vill vi inte. Då lägger inte du som man ett enda finger på oss. Är det så himla svårt att förstå? Vem tror du att du är endast för att du föddes som man? Vem tror du att du är som ser ner på oss kvinnor och ser dig själv som mer värd? Vad lever du i för jävla värld?

Nu för ett par helger sedan var det skärgårdsfesten i Karlskrona. Det kom in 13.. (TRETTON!!!) anmälningar om sexuellt ofredande. Jag blir så extremt jävla förbannad på killar som inte kan skilja på ditt och mitt. Vem fan tror du att du är som tror att du har rättigheter att ta på tjejer i ett pubikhav utan deras tillåtelse? Jag känner ett par tjejer som blev utsatta för dessa killar under den helgen. Och till er fina fina tjejer som blev utsatta för dessa idioter.. Jag är så ledsen att ni drabbades av detta. Det ska ingen någonsin behöva bli utsatt för. Och jag ska också säga det att jag är förbannat stolt över er som anmälde det och inte låter detta tystas ner. Ni ska veta att vi backar upp er till 1000. Vi ska inte låta dom vinna. Vi står starka i detta tillsammans.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments