Söndag:
Ikväll är en svår kväll, för de flesta så är söndagsångest något man skämtar om och det är mer att de klagar över att de måste göra något igen.
Söndagsångest för mig är att jag slits från den jag älskar, jag måste gå till en plats jag hatar och jag måste vara duktig, duktig, duktig och inte göra fel annars hinner jag inte med allt jag ska. För i min värld och i mitt huvud så kan inte jag ha fel, jag känner mig påhoppad och dum om jag gör fel. Vilket gör att jag ofta reagerar ganska dumt och inte ber om ursäkt för än jag VERKLIGEN fattar att jag gjort fel eller har varit dum, men ibland behöver jag ju inte be om ursäkt för attrahera gjort fel... Räknar jag ut ett mattetal fel i skolan, ska jag be om ursäkt då? Såklart inte, men i mitt huvud så måste jag det (FÖR ANNARS KOMMER JAG DÖ!!! *fatta sarkasmen*)
Men vet ni vad, jag har äntligen fattat att efter denna helgen så är det värt det. För efter att ha pratat med min kille om skolan, veckan osv så kände jag bara att jag behöver inget annat än de människorna som är runt omkring mig för att klara detta. Det blir en kamp varje dag, jag kommer vilja ge upp, ta genvägar och skita i allt! Men i slutändan, jag älskar min pojkvän, resten av min familj och mina vänner!
Så nu om ni ursäktar så ska jag ringa min pojkvän, vänner, familj och berätta hur fantastisk dem är!
Godnatt 💕
PS. Här får ni en bild på Hugo idag när vi firade 1:a advent!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 39 Readers

Likes

Comments

Onsdag:
Idag har varit en helt fantastiskt underbar dag! Jag och Michaela har varit ambassadörer och det var mycket roligare än vad i alla fall jag förväntade mig. Vi höll tall i Assbergsalen (det är som en samlingsplats för skolan, där träffas man första dagen i ettan och esteterna uppträder där osv) och det gick mycket bättre än jag trott 😁
På lunchen var det spagetti och köttfärssås, men när vi skulle lämna våra tallrikar sa Michaela att hon kunde göra det (hon såg på mig att jag tyckte det var för mycket folk där inne nu) så det var super snällt och skönt!
Idag har jag även fått min efterlängtade födelsedags present som jätte många av mina kompisar tydligen var med på! Det är en tröja där de har målat och skrivit saker som speglar mina åsikter och mitt sätt att tänka, det var även peppande text och deras namn på ryggen 😍
Jag kunde verkligen inte be om något mer perfekt i födelsedagspresent ❤️

Ha en bra kväll💕
PS. Det kommer bilder på tröjan här nere

  • 47 Readers

Likes

Comments

Tisdag:
Igår fyllde jag 17 år! Jag vart asglad hela dagen (jag fullkomligt ÄLSKAR att fylla år) och hade ingen ångest över huvudtaget.
På morgonen sjöng min familj för mig och det var så skönt att ha min pojkvän Hugo dör på min födelsedag! Jag fick lite smink, datorstol, JK Rowlings nya kollektion av Harry Potter, De vises sten, ett shassi och dator delar (detta fick jag av Hugo ❤️), fick även lakan och två mobilskal (välbehövligt).
På dagen kom jag till skolan och väntade på lite kompisar när en av mina kompisar (Melina) kom så ställde hon sig och sjöng för mig! Av henne fick jag en tripp till Gekås och så bjuder hon på lunch 😁 Av min andra kompis (Michaela) fick jag en ett suddigum och en "överraskning", SÅ SPÄNNANDE!
På kvällen sen kom min mormor och morfar och av den fick jag 400kr, vi åt och drack gott och sen var min födelsedag slut 😊
Idag har jag varit på ambassadör möte och snart ska jag ha Engelska och efter det Samhäll.
På bilden nedanför ser ni en kladdkaka som min lillasyster gjorde för att hon vet att jag inte gillar tårta 😜
Ha en bra dag 💕

  • 44 Readers

Likes

Comments

Tisdag:
Idag har varit en ganska basic dag, lektioner, plugg och mera plugg.
Under skoldagen bestämde jag och några kompisar oss för att prata med våra lärare om samhällslektioner, för vi har känt att det är väldigt flummigt och brötigt. Efter samtalet med han så hade vi kommit överens om att vi ska ha en senare samhällskunskap med en lite mindre klass, det känns så skönt. Ibland när jag ska in på samhällslektionen tar hela min kropp emot, den skriker att om jag går in kommer jag dö, kvävas, dränkas... Detta är ganska vanligt för en person med agorafobi, jag personligen traglar med detta "beteendet".
Jag hoppas på att få gå och prata med specialpedagogen i veckan, kanske ta bort något ämne och gå ett fjärde år istället. Jag är så stressad över skolan att jag knappt vet vad jag ska börja. Men jag tror att allt kommer bli bra snart.

Jag ska ta mig igenom denna veckan och sen kommer min pojkvän till mig och är hos mig tills på måndag, för då fyller jag år!
Men nu är det dags att lägga sig och förhoppningsvis sova lite 😁 God natt 💕

  • 65 Readers

Likes

Comments

Måndag:
Idag har varit en prövande dag för mig, jag har haft ångest en ganska stor del av dagen. När jag får ångest så är det som om något hugger tag i mig och vägrar släppa taget om mig utan att jag får slita loss det från min kropp.
Egentligen är ångest en försvarsteknik för kroppen, det är ett sätt att visa att vi är i fara och behöver ta oss därifrån, eller slåss. Däremot ifall ångesten kommer för ofta, i för hög "kraft" så blir det inte något som är bra, det blir något som tär på hela kroppen och kan bli farligt för en.
Idag fick jag panik-ångestattacker som fick mig att få fysiskt ont. Jag brukar få ont i diafragman, få svårt att andas och ibland blir jag yr (jag har svimmat några gånger pga detta). Det jag försöker göra när ångesten kryper sig på är att andas långa, djupa andetag och försöka distrahera mig med något, t.ex måla, pyssla, pärla, spela gitarr.
Men det viktigaste att komma ihåg när man har ångest är att tänka på att det kommer gå över och att det FAKTISKT bli bättre med tiden.

Hoppas detta kan hjälpa några, god natt 💕

  • 50 Readers

Likes

Comments

Söndag
Idag vaknade jag bredvid personen som är den bästa jag vet, min pojkvän Hugo. Vi låg inte och drog oss särskilt länge för vi skulle upp och gratta hans pappa Lennart, för det är ju fars dag idag!
Däremot efter frukosten låg vi sängen länge, vi låg nog där i minst 1 1/2 timme. Det var väldigt skönt att kunna ligga där med honom idag för vi fick så lite tid i lördags, han jobbade nämligen i lördags. Innan han skulle åka och jobba åkte vi till Gekås, detta är en jätte utmaning för mig pga att jag har (som jag skrev i beskrivningen) agorafobi, dessutom var det nog den sämsta dagen att åka dit för det var fullständigt knökat.
Agorafobi betyder (i en enkel förklaring) att jag har jätte svårt att vistas på offentliga platser, t.ex Gekås! Jag kan länka en beskrivning på agorafobi här nere sen.
Efter att jag och Hugo kommit ut från kaoset så skulle han jobba och jag tänkte gå och äta något. Först så tänkte jag gå till Subway, men jag vände ganska fort när jag såg hur mycket folk det var där (shoppingen på Gekås räckte verkligen!) så gick till en dunder-mysig pizzeria som heter Stanton istället!
När jag kom hem till Okome igen satte jag mig för att måla, det gör jag när jag har ångest eller inte mår så bra, för mig är det väldigt bra för jag tänker inte på så mycket annat än det jag målar.
På kvällen kollade jag, Ann (Hugos mamma) och Lennart (Hugos pappa) på "Så mycket bättre" och hade en trevlig lördagskväll.
När Hugo kom hem så var det dags att göra sig i ordning för sänggång. 

Idag har vi inte gjort så mycket mer än att bara mysa. Vi målade lite tillsammans också! 

Ha det fint 💕

http://www.angest.se/riks/node/9

  • 76 Readers

Likes

Comments