En kväll utan oroligheter

Godkväll allihopa! Hoppas ni har en skön helg.

Denna helg är hyfsat lugn. Under dagen var jag i stallet och fixade alla saker som behövdes göras. Det gick ganska snabbt ändå samtidigt som det var jätteskönt att komma ut. Men denna dag blev inte riktigt som tänkt och mitt humör har inte heller varit på topp överhuvudtaget.

Vid intag av hästarna valde jag att ta Collie i grimma. Om hon går iväg brukar Corall och de andra hästarna hänga på. Idag blev det något helt annat, ingen hängde på och jag gick långt ifrån med Collie helt själv. Corall brydde sig inte alls och Collie började därmed blev orolig. Jag kunde valt att släppa henne, hämtat Coralls grimma och ta den lugna vägen. Tyvärr var jag inte så kvickt tänkt då Collie började stegra flertalet gånger och spring runt. När jag kunde släppte jag henne och gå ut till Corall och ta henne igen. Mitt humör redan innan var dåligt och tyvärr blev jag extremt frustrerad över att Corall aldrig vill komma in från hagen, inte ens för god mat i boxen.

När både tjejerna hade kommit in var tanken att tömköra Corall på vägen medan Collie fick gå bredvid. Orken fanns inte efter intaget så tanken ändrades till att ta en uteritt. Nej, det blev inte heller av. Corall såg extremt trött ut och omotiverad till träning. Hon fick lite hö och havre i boxen innan både tjejerna togs ut till hagen igen. Corall kändes inte alls i form idag och det kändes inte bra när jag åkte från stallet i eftermiddag.

Ikväll åkte jag tillbaka till stallet med morötter och ett bättre humör för att kolla till Corall och Collie. Corall såg mycket piggare ut och var på ett mycket bättre humör - Tack gode gud! Jag blir så himla nervös när inte Corall är i form som idag. Jag har googlat hela eftermiddagen på equiterapeut och kiropraktor i Östergötland i nervositet. Nu känns det dock mycket bättre då jag också vet att hon aldrig har velat lämna hagen med gräs och flocken som hon fäster sig vid väldigt snabbt. Tanken är att hon ska vila ett par dagar nu, kunna återfå energi och sedan sättas igång igen när marken torkat upp senare i veckan. Det är tanken i alla fall, men det beror som sagt hur Corall verkar må..

Nu har Collies boxdörr börjat att fixas då den ska sänkas så hon ser över utan att få nackspärr. Sen har Collie också fått namn- och matlappar på sina höpåsar. Jag inser mer och mer att avvänjningen kommer ta tid och jag försöker börja i små steg redan nu, men det är inte lätt när hon får hingstbeteende när Collie inte ser mamma C.

Ja, mycket är komplicerat och alltid nervöst när det har med hästarna att göra. Man vill att de ska må bra och att det inte ska vara några konstigheter med dem. Det gäller att komma ihåg att själv andas och ta en paus för att inte smitta av sitt humör på hästarna. Det är inte lätt, men man försöker.

Kram 'N

Gillar

Kommentarer

evelinajosefines
evelinajosefines,
Hoppas du får en fantastisk kväll vännen <3
nouw.com/evelinajosefines
Nellaroc
Nellaroc,
Detsamma fina du! <3
nouw.com/nellaroc
Beccassida
Beccassida,
Nellaroc
Nellaroc,