Följ mig på Instagram@linnealofvingarehammar

I morgon blir William fyra månader och jag kan nästan inte förstå det. Han föddes ju nyss? Han är så självklar i livet att det känns konstigt att han inte alltid funnits här med oss, vad gjorde vi innan?

Idag var vi på BVC med William för vägning och mätning. Han är en redig kille på stadiga 7 kg och 63 cm. När Neima var fyra månader vägde hon 5,5 kg och var 60 cm. Så olika det kan vara. Men de är lika fina ändå, såklart. Vi ska tydligen låta William smaka på lite mat nu, alltså bara smaka på fingret, för att vänja sig vid andra smaker och konsistenser. Spännande. Han blir så stor. Fast, om jag får bestämma så väntar vi ytterligare en månad eller så med mat, han kan ju inte ens sitta upp i en stol ännu, känns konstigt att mata någon så liten med mat, men det kanske bara är jag som är nojig. Han får gärna vara liten och helamma ett tag till. Ett bra tag till. Jag vill inte att den här tiden ska vara över.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 591 Readers

Likes

Comments

Hej igen. Här är vi. Vi är mitt inne i semestermode och har haft Wictor hemma läänge nu, vilket är helt fantastiskt. Vill aldrig att han ska börja jobba igen. Han säger själv att det har varit kul att få spendera mer tid med oss och speciellt med William.

William är ju tre månader och 29 dagar. Tro inte att jag håller koll på dagar, jag har en app. I morgon är det dags för BVC. Han väger säkert åtta kilo (!) nu, stora killen. Så som han äter kan det ju inte vara något annat.

Vi kämpar på med nattsömnen och i snitt så äter han varannan timme på natten och så har det varit i två månader nu. Tröttheten börjar smyga sig på tyvärr. Ser inte fram emot när Wictor ska börja jobba igen, som sagt. Det har varit underbart med avlastning på dagarna.

Neima sover nu i stor säng och oj vad stolt jag är över henne! Vi som kämpat så med det! Hon sprang upp direkt och tände lampan och började leka. Eller så blev hon ledsen och rädd för hela situationen och då var det kört. Bara att lägga i spjälsängen. Men nu i några dagar i rad har vi bara lagt henne som vanligt och lämnat, som har hon somnat själv. Underbart. Hoppas det fortsätter så.

  • 625 Readers

Likes

Comments

Oush vad många gånger han åt i natt alltså. Konstigt nog är jag inte trött idag som tur är.

Neima sover just nu och William ligger i gymmet och snart vänder han sig från rygg till mage ser jag. Han kämpar som en tok och blir sur när han inte lyckas. Snart så! Mage till rygg kan han redan.

I kväll ska jag testa att ge utpumpad mjölk på flaska efter sista amningen inför natten och se om han får i sig lite mer, kanske, kanske kan han sova lite längre då. Men det behöver inte alls vara så.

  • 933 Readers

Likes

Comments

1. Han är Så så lugn och snäll. Jag har inte haft en enda kaosig dag här hemma hittills och han är väldigt självständig för det mesta. Sedan är det självklart stunder då han bara nöjer sig med att sitta i famnen, men så är de bebisar. Han tycker om att sitta i sin baby sitter och ligga i gymmet. När jag och Neima äter frukost sitter han i sittern och tittar på, om han inte sover. Men, så här var han inte för ett tag sedan, det kom för några veckor sedan.

2. Han är en bajsmaskin. I början bajsade han Minst tolv gånger om dagen och nu är vi väl nere på sju kanske. Framtiden ser ljus ut.

3. Han äter mycket på natten just nu. Fast jag tror inte att han vaknar för att han är hungrig egentligen utan han vill nog bara ha närhet. Han kan äta fem gånger på sex timmar under natten ibland. Det vanliga är tre gånger, men just nu är det mycket oftare. Det jobbiga är att han skriker tills han får mat, och vi vill ju inte att Neima ska vakna. Vi får hoppas att detta går över snart.

  • 938 Readers

Likes

Comments

I några veckors tid har William vaknat mååånga gånger varje natt och jag har nu börjar bli lite trött. Innan har jag inte känt av det på dagarna men nu, gud. Dock känns det som att det börjar vända nu och att han endast vaknar ett par gånger på natten. Under dagarna är han helt underbar och kan sitta själv långa stunder och är bara glad, för det mesta. Två nätter i rad har han "bara" ätit tre gånger och det är ändå framsteg.

Idag då. Vi ska snart in till kungsmässan och mäta upp en annan mamma för att kolla lite julklappar. Neima sover lite nu och snart är det dags att väcka henne.

Ha en fin dag!

  • 975 Readers

Likes

Comments

God dag på er! Jag har äntligen fått upp lite jul här hemma, dock ingen gran ännu. Vi får väl se om det får vara kvar. Förra julen låg det julgranskulor överallt hela tiden.

Vi har fått in en sådan underbar rutin med William, nämligen att han kan somna själv i sin egna säng, utan att jag är i rummet. Det funkar som bäst på dagen än så länge. Sedan vet man ju inte hur länge detta ska hålla i sig, men vi njuter så länge det varar. Igår kväll somnade han innan sju i sin säng och sov sedan där till efter tio. Vi hann äta middag och spela kort hela kvällen, så underbart.

Just nu sover båda två. Man tänker alltid att man ska hinna med så mycket när de äntligen sover, men ändå hamnar man alltid här, men telefonen i soffan. Det är väl bäst så.

Ha en fin dag!

  • 1038 Readers

Likes

Comments

Hur gick det med Williams vaccin? Fick han feber och massa jobbiga biverkningar?

Än så länge är det faktiskt precis som vanligt. Möjligtvis är han lite mer trött. Han somnade nämligen helt av sig själv för andra gången idag nu i sin säng. Utan att jag ens var i rummet. Lilla vännen. Fast ja, jag hoppas ju naturligtvis att det inte har med vaccinet att göra utan att han kan somna så fler gånger.

I natt var det något bättre med ätandet. Han åt tre gånger i stället för fyra eller ibland fem. Dock la jag honom precis bredvid mig och där sov han i nästan fyra timmar i sträck. Jag antar att det har mycket med närhet att göra också, att han vaknar.

Idag väntar vi besök från Borås. Så underbart.

Ha en fin fredag!

  • 1059 Readers

Likes

Comments

Goddag! Efter en flängig dag är vi nu Äntligen hemma. I morse var det föräldragrupp på BVC och två timmar efter det hade vi tid för Williams tremånadersbesök och vaccination. Neima fick snällt sitta med under föräldraträffen vilket hon gjorde så bra. Det fanns ju bullar liksom. Vi åt sedan lunch på kungsmässan och styrde sedan tillbaka till BVC. Och hur gick det då? Jo.

6185 gram och 60 cm lång. Han ligger tydligen på normalkurvan, vilket ju säkert är bra. Jag bryr mig inte om kurvor hit och dit, bara han äter och mår bra, vilket han gör. Vi pratade lite om nätterna med, att han äter så ofta. Det går sällan mer än två timmar mellan amning. Det kan vara en fas sa hon, annars skulle jag börja fasa ut i alla fall en amning under natten, eftersom han får i sig det han ska ändå. Det kan bli svårt tänker jag, han skriker ju tills han får mat liksom, hur ska jag göra?

Som det är just nu så äter han varannan timme på nätterna, vilket är jobbigt, jag får aldrig somna riktigt innan han ska äta igen. Hoppas innerligt att det bara är en växafas och att det snart är som vanligt igen.

Likes

Comments

Den här bilden är från tidigare idag då jag och William tog oss en lur i soffan när Neima sov. Mysigaste stunden på länge. Att få sova sådär nära sin lilla bebis och höra de små andetagen, då somnar man som mest avslappnad i hela världen. William sover dessutom så gott när han får ligga så nära, helst av allt hade han nog legat innanför mitt skinn.

Idag har vi gått en promenad, innan regnet kom. Sedan regnade det hela dagen. Vi åt middag hos mina föräldrar och Neima var så lycklig. Hon tyckte i sig fläskfilé och cheescake i mängder och sedan chips på det. Tänk vilken kväll för henne. Massvis med lek också. Hon gör mig så varm i hela kroppen av kärlek. Går inte ens att beskriva.

Vi kom hem närmre tio på kvällen och Neima däckade som en stock i bilen hem, William med för den delen, och båda sover fortfarande. Hoppas att William kan sova lite längre i sträck på natten nu. Tre nätter i rad har han sovit som max tre timmar innan han vill äta igen. Så ja, jag är väl lite trött. Men det hör väl till.

I morgon bitti ska jag rida! Oj vad det ska bli skönt att komma igång igen och oj vad jag saknar det. Får se om jag kommer i mina ridbyxor bara. Har tre ynka kilo kvar, men det borde gå.

Nu ska jag nog sova. Ska försöka flytta över William till sängen bara utan att han vaknar. Det är en sport för sig.

Godnatt på er ✨

  • 1164 Readers

Likes

Comments

Neima Neima Neima. Världens bästa tjej. Du kan få mig galen ena sekunden för att sedan smälta mitt hjärta totalt. Jag lär väl komma tillbaka till jobbet gråhårig när denna mamma"ledig"heten är över. Just nu hittar hon bara på en massa hyss. Klättrar överallt, flyttat stolar så hon kommer upp på köksbänken där alla knivar finns, vilket har lett till ännu mer barnsäkring här hemma. Igår tog hon sig också in i skåpet där vi har alkohol, alltså nej. Inte bra. Jag försöker att leka med henne så mycket jag kan, men det är inte alltid så lätt att hålla två små barn nöjda samtigt. Förutom när de sover, typ.

William vill helst av allt vara på mig under vaken tid och Neima vill ha min uppmärksamhet. Även om hon till 80 % av tiden leker bra för sig själv så är de där stunderna hjärtskärande, när hon vill ha mig när jag inte kan. Känns så hemskt att säga nej till henne. Lilla hjärtat.

Nästa vecka tar vi nya tag och hoppas att denna dumma förkylning är borta. Det verkar dessutom att den har satt sig i mitt ÖGA. Det är svullet och gör ont när jag blinkar, suck.

Likes

Comments