Vi byggde en bänk

Så kom den äntligen, våren. Jag har varit i ganska dåligt skick hela veckan, men vaknade och kände mig betydligt mycket piggare idag. Vi åt våffelfrukost och myste runt hela förmiddagen innan Fi körde barnen för äventyr hos farmor och farfar. Jag passade på att duscha länge och ta ett inspektionsvarv i vår trädgård. I höstas råkade vi göra tillfällig kompost precis där jag hade satt både ramslök, rabarber och narcisser. Idag lyckades jag gräva fram både ramslök och rabarber, de hade tagit sig fint och verkar ha mått bra av att bo bland löv och grenar över vintern. Jag hittade också små violer, nässelskott och kärleksörtskott. Imorgon ska jag ta min korg och plocka ätbart att ha i matlagningen. För att inte ha så mycket i trädgården har vi ändå en hel del.


När Fi kom hem igen var det dags för byggdejt. Vi har nämligen bestämt att den ena ska planera en dejt en gång i månaden. Den här gången var det Fi som hade planerat och vi påbörjade barbygget. Det ingick byggfika & byggbälte (eller vad det nu heter). Vi hann färdigt med sittbänken och Fi fick sen fortsätta på egen hand, för helt kry är jag visst inte än.

Våra dejtregler är att den som planerar bestämmer schema och meny. Det ska helst vara något som man själv vill göra. Jag måste säga att det är roligt eftersom det blir sånt vi annars gör var för sig, och så är man garanterad rolig dejt åtminstone varannan gång. Eller okej, typ varje gång för de där timmarna tillsammans är värdefulla när vardagen normalt är rätt full av små barns behov, ett konstant tvättberg och evighetsdammsugning. Idag var det extra roligt eftersom jag fick lite byggsjälvförtroende, och dessutom lite mersmak!

Gillar

Kommentarer