Värdsliga ting jag villhöver 

Kanske är det så att värdsliga ting är sådant en inte bryr sig om över tid. Kanske ska en inte prioritera det. Samtidigt är det enklare att minnas varmt om ett varmt hem med krypaupp&kuraihopsig-vänlig soffa, med porslin tillräckligt för gäster, dans&lekvänliga kläder. Ganska mycket av sånt en vill ha är nog sådant som egentligen kan sorteras bort, men inte riktigt allt. Det finns några ting, ateraljer som jag längtar efter, som det är huset skulle passa så bra tillsammans med, som jag skulle använda & använda igen, igen, igen, igen. Som skulle vara behjälplig i att öka livskvalitén ännu lite och mycket mer. Det är en lista med värdsliga ting vi förr eller senare kommer att skaffa.

✨Ett badkar till vårt badrum på ovanvåningen. Så att barnen kan söndagsbada, plaska & blöta ner varje vrå. Så att jag kan ta ett bad med vatten hett så att hyn rodnar & titta ut på trädtopparna, en grå eller blå himmel.

✨En kamin. För att det skänker trygghet att veta att vi kan värma upp huset på mer än ett sätt. För spraket. För värmen som ingen annan värme mäter sig med. För mysfaktorn. För att hus blir lite mer hem med kamin.

✨En frysbox för att kunna ta tillvara på sånt som kommer från skog och vårt framtida grönsaksland. För att kunna frysa in storbak, nötkött av bästa kvalitet köpt direkt från bonden och allt annat som kan tas tillvara & frysas in.

✨Trangiakök för att Hanna Olvenmark a.k.a Under tian har inspirerat till att vilja äta mer mat ute & nästa steg kräver (läs: villhöver) ett stormkök.

Det finns också prylar vi har införskaffat sedan tidigare, av samma anledning. Bakmaskinen, storkameran (som vi har fått), vår höj- och sänkbara säng, soffor av bra kvalitet, storvagnen med plats för båda barnen, crosstrainer och så vidare. De flesta prylarna har varit dyra, investeringar vi gjort för att ha i många många år. De prylarna är noga övervägda, diskuterade, jämförda & slutligen utvalda. De prylarna använder vi ofta, har höjt livskvalitén och vi kommer att ha dem länge länge. Så visst är det värdsliga ting, men de kan skänka mycket glädje för det.


Gillar

Kommentarer