Tjugo presentideer att ge bort i tid & otid

Att ge presenter som passar sig mitt i prick har aldrig varit min starka sida så jag försöker att öva mig till att ge sådant som passar sig precis rätt. Det är så roligt att ge sådant. Det är fint att se den andre blir innerligt glad och agerar som om denne är ett blygt litet barn, för det är ofta så vuxna ser ut när de blir rörda. Rörelserna blir blygsamma, ibland bara för ett par sekunder, ibland längre, men på något vis blir det blygsamt.

Presenter som är genomtänkta och har krävt tid är fint att ge & att få. Tiden behöver ju inte handla om att det är något egengjort. Det kan ju också handla om att det har krävt betänketid, att en har åkt till en annan stad för att hitta, att det är fint inslaget eller att det är flera saker som alla har krävt lite tid & tankeverksamhet var för sig.

När vi var bjudna på födelsedagsfirande hos en vän som just skaffat en timmerhusbastu passade det sig bra med ett bastukit med lite av varje i. Vi hjälptes åt att samla ihop det som skulle införskaffas; ansiktsmask, kroppsolja, kroppsskrubb, mjukgörande krämer, olika sorters öl, två sorters chips, björkris & så hemgjort hasselnötskräm bara för att det är en favorit. Vi paketerade ner allting i en lång låda & slog in i cellofan. Det blev ganska maffigt och fint.Att göra personliga korgar eller korgar med tema är roligt för givaren & den som ska få. Det kan ju också ges i vilka sammanhang som helst. Till exempel går det att göra korgar med;

- Olika drycker så som vin, öl, cider samt glas, duk, lite ljus, tilltugg & protokoll för dryckesprovning hemma. Om man vill göra det avancerat kan det ingå en liten text om varje dryckessort & om till exempel vinets historia.

- Ett grönsakslandskit med krukor, jord, verktyg, fröer & bok om att plantera.

- Hemmaspakit med ansiktsmasker, peeling, teer, bubbel, och annat som lyxar till en söndagseftermiddag eller fredagskväll.

- Boklåda. Ett gäng med böcker som man tror passar den som ska få det. Kanske kan man också packa ner en mysig filt & lite ljus som sätter stämningen för lässtunden.

- En ryggsäck med utrustning för en heldag i skogen. Kanske mattermosar, färdigblandning till pinnbröd & varm choklad, trangiakök, sittunderlag, fällkniv, stormtändare, en härlig tjocktröja, mössa & vantar, kåsor & vattenflaska, några konserver eller annan utflyktsmat som passar.

- Och på nästan samma tema går det att göra en riktig färdigpackad picknickkorg.

- Eller kanske stora brödbakskitet som ges på ett bakbord eller bricka. Här i kan man ge mjölsorter, fröer, kökshanddukar, grytlappar, surdeg & jäst, brödformar & recept.

- Spelkvällskorg med sällskapsspel & lite drycker & snacks till.

- Pysselkit med pyssel.

- Tacosstekpanna. Fyll en stor stekpanna med lådor med färdighackade grönsaker, kryddor, bröd & alla tillbehör man kan tänka sig behöva till tacos.

- Ovanstående kan ju också göras som pizzakit, grillkit eller kanske wook?

- Hemmabio med snacks, & utvalda filmer som står nedskrivna tillsammans med en kort beskrivning om varje film & vilka recensioner de har fått.

- Sportkit. Om en person tycker om en viss sport kan man samla sånt som har med sporten att göra i en korg.

- sen går det givetvis att göra jul- eller påskkorgar liksom midsommar-, halloween- eller nyårskorgar.

-Eller årstidskorg med sådant som hör varje årstid till.

-Babytema eller barntema

-Till den som flyttar hemifrån eller flyttar kan man göra en apotekslåda, eller städhink fylld av sånt man behöver för att hålla hushållet rent. Vi fick kit med Ekotipsets städprodukter när vi flyttade in i vår stora gråa villa till exempel.

- Till någon som nyss har tagit körkort eller köpt ny bil passar det bra med bra-att-ha-i-bilen-påse.

- Syjuntakorg

-Eller en korg med gott & blandat av det som personen tycker om.

Det är ett nöje att ge sånt här & det behöver inte alltid kosta allt för mycket i pengar men ändå bli mer värdefullt än många dyra presenter. Man kan blanda nyköp med secondhand & hemgjort i korgen & så dekorera med grönt som går att plocka själv, eller köpa billigt i butik & passar temat. & slår man in i cellofan så känns det lite extra lyxigt att ge bort.

Gillar

Kommentarer