Tältdrömmar

Vi har i likhet med de allra flesta en hemester att se fram emot. Dagsutflykter och trädgårdshäng. Vi har riggat för det, med pallkragar, barbygge, lekställning och en lång lista med lokala sevärdheter.

Och så ska jag och treåringen tälta en natt vid en sjö en knapp halvtimmesfärd härifrån. Då ska vi packa bilen fylld av lånade tält, bäddmadrass, täcken, kuddar, gosedjur, leksaker, böcker, trangiakök och ved eftersom treåringen har bestämt att vi ska elda en brasa och använda det lilla köket (trangia). Vi ska packa ingredienser för varm chokladmjölk, marshmallows, godis, pannlampa, stövlar och badkläder. Vi ska slå upp tält, bada, leka med pinnar & kottar, äta nyplockade blåbär och läsa godnattsagor i tältet.

Kanske vaknar vi tidigt och badar eller går på upptäcksfärd. Gör kokkaffe och gröt. Packar ihop och stannar till vid badplatsen där det också finns både glass och god lunch om sommaren. Leker och gungar en stund innan vi åker hem igen. Duschar av oss sjövattnet, sköljer ner trangialagad mat med kylskåpskall mjölk, dövar minnet av trädsus med mariokart och somnar gott mellan lakan som luktar hemma.

Jag längtar efter alltihop så jag spricker. Att åka bort och göra ett äventyr av en campingnatt. Komma hem och njuta av bekvämligheterna. Introducera en annan slags upplevelse för treåringen. Som kanske kommer vilja göra om det igen, eller inte. Vi får se.

Gillar

Kommentarer