Sparrispremiär

”Nu finns det sparris, är din kollega intresserad?” Skrev en vän till min kollega i vanlig ordning.

Och den här gången cyklade jag inte direkt och roffade åt mig ett par knippen. Den här gången cyklade jag först hem och fick med mig två barn på det årliga sparrisköpet. Den här gången promenerade vi ner till trädgården där det odlas sparris i mängder. Två knippen, ett gäng rabarberstjälkar och ett par blommor som lilla Mi fräckt frågade om hon fick plocka. Vi sa tack och hej och promenerade hem i duggregn intill sjön. Den här gången åt jag ett helg gäng sparris som kvällsfika. Råa. För nyplockade sparrisar är så oerhört goda att äta tydligen. Och annars kan man göra sparris- och ramslöksrisotto eller kanske sparrispaj. Eller bara steka lätt med citronsaft, lite salt och lite parmesan. Enkelt. Gott. Och så verkar det inte bättre än att det har blivit en tradition det här med sparrispremiären.

Gillar

Kommentarer