Söndagstur, pinnbröd & eländesmysigt

Om vädret tillåter ska vi ut på tur idag. Packa ner barnen i multisportvagnen tillsammans med picknick & filtar. Bege oss på en längre eller kortare promenad längs med sjön. Stanna till vid någon av grillplatserna och ägna de ljusaste timmarna åt att leta efter ekorrar, fiskar, fina stenar och andra småstora upptäckter.

Vi ska dricka varm chokladmjölk eller kokkaffe gjort på Trangiaköket & så ska vi tända en brasa att grilla korv med pinnbröd över. Lilla Si kan sitta nu och vill kanske känna jord under sina fingrar. Nästan provsmaka på ett höstgammalt löv. Lilla Mi kommer nog att trolla bort oss allihop, eller kasta den ena stenen efter den andra i sjön. Fi kommer med all sannolikhet att svära åt glöden som inte tar sig. Och jag har förmodligen glömt ta med något som till exempel vantar åt barnen (strumporna som alltid ligger i skötväskan fungerar ypperligt även som vantar om nöden kräver). Men det gör inget, för det mesta brukar ordna upp sig ändå. Vi brukar ha mysigt, eller skratta åt eländet i efterhand.

Som den gången i våras när jag var höggravid & vi skulle åka och fiska & grilla korv med lilla Mi. När engångsgrillskolen var för torr & tändaren gav upp & vi båda hade glömt våra plånböcker. Då ordnade det sig tack vare swish och en biltur till närmsta byaffär en halvmil på andra hållet. Men nån fisk blev det inte & lilla Mi hann äta sig mätt på råa korvar innanvi fått glöd , men det gjorde detsamma för vi hade både mysigt och skrattade åt eländet i efterhand.

Gillar

Kommentarer