Skogsfigurerna flyttar in

Efter en långsam lördagsmorgon begav vi oss ut på långpromenad hela familjen för att samla skogskatter att pyssla med hemma. Det var inte så kallt att fler lager krävdes, men än dock både jacka & mössa & lite promenadtakt för att få upp värmen till en början. I motionsspåret vi följde mötte vi knappt en själ, även om vädret visst var just precis lagom för att vara ute. Molnigt, inte fuktigt eller torrt, inte riktigt kallt eller heller varmt, inte något mer än septemberlagom.

Vi strosade & plockade lite skogsfynd på måfå. Löven börjar skifta färg sakta & målar upp fantastiska färgpaletter & konstverk om man bara tittar noga. Ormbunkarna börjar torka i rostbrunt & långt borta hörde vi tågets röst som ekar över hela bygden vissa dagar. Ljudet far med sjön flera kilometer ifrån rälsen. Förr störde det, nu känns det nästan lite hemma.

När vi gått en lagom lång tur för en tvåochetthalvtåring fick båda barnen sitta i vagnen & sova den sista biten hem.

Väl hemma var det lunchdags & ett kortare kaffebesök innan vi slog oss ner vid köksbordet och la upp det ena skogsfyndet efter det andra. Sist hämtade jag limpistolen & pysselögon innan vi satte igång att skapa skogsfigurer som skulle bo i ett litet kartonghus vi gjort. Säg hej till några av kompisarna!

Allt som behövs är ekollon, pinnar, kottar, barkbitar, stenar & lite löv. Ja, och limpistolen, saxen, ögon & tuschpennor då såklart.

Att pyssla med sånt här är ju väl ursäktat som småbarnsförälder. Men visst är det tillfredsställande att få hitta på små fantasifigurer också för sin egen skull? Klura ut om det där ekollonet inte skulle passa bra som mask iallafall, & visst kan en barkbit bli en hatt om en bara vill!

Egentligen behövs inte ens ögon, för det kan man också hitta ute på skogstur med lite fantasi. Men nu hade vi ju det, och lilla Mi ville gärna pyssla med dem. Så då gjorde vi det. Figurerna lekte hon med en stund innan maten så det blev en heldagssysselsättning med småbarnslivs mått mätt. Ja, för egen del hade jag nog kunnat fortsätta att limma och pilla med småpyssel resten av kvällen, men så är det annat som också ska skötas om när man är vuxen även om skogsfigurernas flytt in hos oss också kräver sitt, det är ju så med inflyttar.

Gillar

Kommentarer