Sådant jag läxar upp mig själv med 

Kanske är det småbarnslivet, pandemilivet eller någon slags skörhet för det svåra. Oavsett så är jag ständigt i behov av små påminnelser till mig själv, för att inte traska rakt in i onda tankespiraler. Grubblerier och diskussioner inuti mitt huvud som gärna tar sig negativa uttryck. Låta det där komma ut i någon form av muttrande, eller grymtande eller suckar som sprider det svåramörkasvarta som en löpeld. Den senaste tiden har jag därför börjat upprepa lite olika mantran för mig själv, som en snäll käftsmäll kan man kanske säga. En påminnelse om att inte halka dit igen. Här kommer mina mantran, har du något annat som hjälper skulle jag bli glad av att ta del av det!

☮️” Det kan jag ta och skita i” - passar bra när en undrar vad andra tänker & tycker & när en tror en vet & det är negativt. Det kan jag ta & skita i tills den andre säger något om det själv.

☮️ ”Make it work” - Detta upprepar jag till exempel när matkassen går sönder & jag står med två skrikiga barn i farstun, eller när jag inte minns hur man fäller ihop multisportvagnen som ska in i bilen eller när jag kört in i en annan bil på stormarknadens parkering eller när något måste laga som jag egentligen inte vet hur man lagar eller när något annat händer & jag bara vill bryta ihop men vet att det inte hjälper.

☮️ ”Trust the process” - är en mening jag helt ogenerat har stulit från Adrienne som har trettiodagars yogautmaningar. Processen måste såklart inte gälla yoga, utan kan skifta lite.

☮️ ”Andas in. Andas ut” - Ja , detta återupprepar jag för mig själv så fort något är jättejättebra eller jättejättejobbigt.

☮️ ”Kanske, kanske inte” - En vet aldrig om det som sker är något positivt eller negativt. Kanske verkar det vara mindre bra i ett inledande skede, men kanske visar det sig längre fram vara en del i en kedja av händelser som sedan leder till något fint, bra. Sådant vet man inte förrän efteråt.

Det var alla för nu, men de ändras ofta fort.


Gillar

Kommentarer