Rörelseåret

Jag har läst klart Hjärnstark av Anders Hansen och förundras över enkelheten i det mest förebyggande arbete vi kan göra.

Röra på oss.

Det sammanfattar egentligen hela boken och ett stort antal forskningsstudier.

Vi gör bäst i att röra på oss.

Inte på något extremt vis, utan mycket. Inte lyfta tungt tungt. Utan bara röra på oss, mer och mer. Kvantiteter.

Jag tror sällan på enkla mirakelkurer, lösningar som säger sig fungera väldigt bra för alla. Men just det här, att våra kroppar är gjorda för att röra på sig & därför mår bäst av det, är en så enkel sak som också är oerhört komplex. Människan är oerhört komplex. Människan är oerhört enkel.

Att röra på sig är den i särklass bästa medicinen.

Mot depressioner. Åldrande. För bättre minne. Koncentration. För färre sjukdomar och mer livskvalitet på kort och lång sikt. Ökad stresstålighet. Och så vidare.

Nu är det nytt år och tid för eftertanke och framtidstro. Förra året önskade jag mig själv mer yoga och läsning. Det önskar jag mig själv fortsättningsvis också. Men det slutar inte där. För nu börjar kroppen bli redo för lite mer strukturerad träning efter ett års vila. Att läsa Hjärnstark just innan årsskiftet stärkte de tankarna så mycket att det inte finns annat att göra. Jag önskar mig själv rörelse. Och jag önskar min familj rörelse. Det hoppas jag på 2021.

Gillar

Kommentarer

Ulrika,

älskar rörelse! Inte träning alla gånger, men rörelse. för mig har nyckeln varit att hitta sätt vi kan göra vår vardag väldigt rörlig. mycket cykel blir det. att försöka bygga in självklar bas av rörelse i livet är en sådan lyx om man har möjligheten (inte så lätt alla gånger förstås)

www.ulrikanettelblad.se
NeaLi
NeaLi,
Eller hur! Lyx om det går att få till, och en bra bas för
nouw.com/neali
NeaLi
NeaLi,
barnen om de växer upp med en självklarhet kring rörelse
nouw.com/neali