Oktobersvepet

Hösthösten är här nu. När löven brinner & nätterna blir långa. När vardagen blir som mest vardaglig & allting får sin gilla gång. Ja, och så är det fredag & helgkänslan kanske sakta börjar sprida sig från tårna upp igenom kroppen. En efterlängtad middag eller något festligt väntar kanske, eller mysiga hemmakvällar, eller något annat helgpassande. Oavsett så är det också tid för ett litet oktobersvepet & vi börjar såklart med det finaste vi har, ungarna, som har fått kläder inför dop & kalas. Kläder från H&M som är söta som socker!

& när vi inte är på dop, kalas eller middagar så önskar jag oss åtminstone några skogsturer & kantarelljakt i innan vi slår oss ned framför en brasa för att grilla korv & marshmallows & dricka medhavd varm choklad, hett kaffe och resten av den hemgjorda äppelsaften. Lilla Si får hänga med i bärselen när storasyster Mi letar kottar och ekollon som senare kan få mängder med användningsområden... eller hamna på altanbordet tillsammans med ett gäng andra skogsfynd vi gjort.

På vägen hem kan vi stanna till vid solrossjälvplocket & samla ihop en skaplig bukett med årets sista blomsterbukett. Fröna sparar jag sen till nästa års plantering & till fåglarna i vinter.

Till ett av oktobers firande ska vi äta pumpasoppa med tillbehör, & kanske är det i oktober jag ger mig in i surdegens förtrollande värld? Jag tror att knepet är att börja med det allra enklaste för att ta reda på om en är en av dem som blir helt begeistrade.

I september har jag i väldigt långsam takt läst Normal people av Sally Rooney & i oktober ser jag fram emot att läsa Försvararen av Anna Karolina samt De sju systrarna av Lucinda Riley.

I lurarna har jag helst En underbar pod eller utvalda avsnitt ur Framgångspodden om jag är på det humöret. I annat fall är min favoritlåt just nu People get old med Lori McKenna eller kanske Honeybee med The Head and the Heart eller Carried me with you med Brandi Carlile. Alla tre går på daglig reapet för nu.


Till sist, något som också går på reapet inuti är det här med KARMA & WHAT GORS AROUND COMES AROUND & att försöka vara sitt bästa jag.

& med det sagt tror jag oktober ska få vara eftertänksamt & helst fokuserat på det som är närmast hjärtat, för så mycket annat blir vad det blir oavsett.Med det sagt önskar jag dig ett fint brinnande oktober, kanske har du också lite glädje av låttips, barnklädessvep & förslag på att komma ut på skogstur! 💟🍁☮️

Gillar

Kommentarer