Odlingsskolan

Det är inte så att jag på något vis är särskilt kunnig inom trädgård och odling. Jag har ett intresse för det, tycker om att gräva i jorden, men inte tillräckligt mycket för att låta det komma före annat. Men några saker har jag som mantra och är ganska övertygad om att de är en hjälp på traven om man vill odla.

🌱Använd bra jord! Alltså inte den jorden som säljs 4 för 100. Och om man mot förmodan gör det, blanda ut den med gödsel, kompost & annat jordnyttigt.
🌱 Vattna lagom över tid. Här fallerar jag oftast. Om man sår från frö kan det vara bra att vattna med sprayflaska tills plantorna har växt sig lite större, annars drunknar de.

🌱 Det här med att man ska vänja växterna vid utemiljö har jag aldrig riktigt anammat men det är nog så man ska göra om de ska bli tåliga.

🌱 Använd det du har. Alltså, gräsklipp till exempel, det är perfekt näringsrikt och skyddar plantorna bra när de väl har åkt ner i pallkragejorden. Jag brukar lägga ett lager runt plantorna när de är lite större.

🌱Ett annat sätt att använda det man har är att plocka brännässlor & lägga i blöt några dagar tills det luktar riktigt äckligt. Sen vattnar man med det illaluktande vattnet. Det är en näringsdusch för växterna.

🌱Växterna vill växa. Man kan göra det hur komplicerat som helst, men det är faktiskt så att allt vill växa. Det är en överlevnadsinstinkt. Allt måste inte vara helt perfekt.

Gillar

Kommentarer