Någon slags vardagsstruktur att iallafall förhålla sig till

Idag är vardagsstrukturernas dag. Nu är det återigen dags att sätta sig ner och göra upp någon slags veckoplanering. Damma av Raft-appen och bestämma oss för hur vi ska ordna för oss, så att det blir ordning och reda samtidigt som vi har så mycket tid som möjligt tillsammans, och till annat. För även om vi är lediga lite till hela lilla familjen så måste det bli nån slags ordning på torpet!

📝Vi ska skriva veckomenyer igen. Varje söndag gör vi lista för måndag till och med torsdag. Varje onsdag, eller torsdag, gör vi planering för fredag till och med söndag.

📝 Det ska planeras mellanmål och frukostar också. Med två små filurer krävs det att en tänker till om det där. Svaret för att de ska får i sig nån slags grönsak varje dag stavas SMOOTHIE.

📝Veckohandling gör vi på söndagar och fredagar.

📝Städning gör vi på torsdagar och följer ett särskilt månadsschema som är uppdelat veckovis. Varje vecka har vi ”den vanliga” städningen , och oftast något därutöver, som inte behöver göras varje vecka. På så sätt går det inte alldeles för lång tid mellan gångerna vi byter lakan, städar källaren, rensar golvbrunnarna eller dammar av i gästhuset. Så småningom ska vi få rutin på trädgården också, men den får faktiskt vänta tills lille Si är större.

📝Tvätten är evighetsarbete som aldrig blir bra strukturerat. Men två tvättdagar per vecka, och en dag att lägga in i garderoben har funkat bäst för oss hittills.

📝Och så har vi allt det där andra, träning, intressen, vänner & annat vi vill hinna med. Sånt ska också få utrymme för oss alla. Under rådande omständigheter är dessa såklart begränsade, men inte mindre viktiga för det.

📝Nattningsrutinerna måste vi också hitta nya för nu när lilla Si börjar bli stor nog för att inte amma sig till sömns.

✨Ja. Och så är det det här med att livet händer och saker och ting inte blir som man har tänkt sig. När strukturen inte håller och det där som vanligtvis ska hinnas med inte hinns med, då får det vara så. Då är det också skönt att veta att Jaja, nästa vecka börjar vi om. Då hinns det kanske med lite bättre.

Gillar

Kommentarer