Mångsidigt pyssel & piffmaterial

Om en rotar i vår källare så kan man hitta en hiskeli massa prylar som kommer mer eller mindre till användning. På det sättet är det livsfarligt för oss att ha en så stor källare, vi är samlare båda. Men att inte bara slänga har också sina fördelar eftersom det ofta går att rota fram både det ena & andra som kan bli pyssel eller del i en dukning eller vad det nu är som ska grejas med. Fördelen med att ha en stor källare är ju också att det går att sortera på ett sätt så att vi hittat rätt pryl vid rätt tillfälle. Som när vi skulle ha dopkalas & skulle duka till fler.

Då åkte bröllopsmurgrönan fram & ljusstakar F har fått ärva & gardiner passar utmärkt som dukar liksom lakan gör om en bara vill. Men det mest mångsidiga materialet jag vet, som har oändligt med användningsområden är presentpapper.

Den här gången använde jag presentpapper för att göra servettringarna som såg ut som små kronor. Jag skar av ena presentpappersänden med kniv i en ungefär åtta centimeter bred remsa. Sen klippte jag sicksackmönster längs med hela längden & klippte sedan av lagom långa bitar som jag limmade ihop till små servettringar som de på bilden. Detta var ett lagom pyssel att göra när vi hade lite tid över en eftermiddag veckan innan dopet. Lilla Mi önskade sig en egen krona så vi gjorde en åt henne också, så att hon kunde vara ”kong Mi”.

Presentpapper blev också duk, för att få in lite färg på ett smidigt sätt. Det är svårt att hitta dukar med rätt längd till vårt bord, så därför är detta enkelt så länge jag inte ger mig in i symaskinsvärlden.

Rullen som bordsduken är gjord av skar jag med kniv i två delar. En bredare som blev duk & en smalare som blev en vimpel. Vimpeln gjorde jag genom att mätta ut trianglar av presentpapper med hjälp av en ”mall” som jag klippte ut av en bit kartong. Jag klippte ut 40 trianglar & limmade dem sedan två & två på ett långt snöre. Det tog lite tid och krävde finlir med saxen efteråt , men så kan vi också återanvända den många gånger om.

Om instruktionerna ovan är otydliga får ni lämna en kommentar så kan jag göra en steg-för-steg-instruktion så småningom. Ja, och så får ni stå ut med den taffliga bildkvalitén, att fota till bloggen är inte prioritet ett i småbarnslivskaoset just innan en ska ha dop.

Presentpapper mitt bästa pysselmaterial eftersom det har många användningsområden , är billigt i jämförelse med alternativen, finns i mängder av variationer & går att hitta i vilken matbutik som helst. Inte så pjåkigt ändå.

Gillar

Kommentarer

Anna
,

Men så fint tusen tack för tipsen