Lite & lite blev en inte så pjåkig höstmiddag

Vi bjöd in till middag en fredagskväll och förberedde i dagarna två. Med två små barn är det oftast det enklaste vägen, att göra lite & lite. Vi klurade på vad vi skulle bjuda på en hel kväll och en morgon. Till sist blev det en klassisk biff bourgogne med Anna Bergenströms recept som bas. Den fick stå och puttra på spisen kvällen innan, och stå till sig i kylen över natten innan vi lät den puttra på svag värme ytterligare några timmar innan vi skulle äta. Som tillbehör gjorde vi pressad potatis, ugnsbakade rotsaker & pumpa, lite grönsallad & kalljästa baguetter.

Baguetterna förbereddes på morgonen & fick jäsa i kylen hela dagen, för att bakas på hög värme i ugnen en stund innan de skulle ätas.


Dagen innan plockade jag lite äpplen från grannen & gjorde en äppelkaka med vit choklad som vi kunde ha till efterrätt. Den fick också stå till sig i kylen över natten & serverades sen med vaniljgrädde.

Barnen & jag dukade enkelt men höstigt på fredagseftermiddagen & sen förberedde Fi det sista efter jobbet, en enkel plockförrätt, ugnsbakade rotsakerna & så värmde han på grytan. Det blev en trevlig kväll, med gott sällskap och god mat.

Att ta lite & lite blir till sist inte så lite. Den här gången blev det en höstig festmåltid.

Gillar

Kommentarer