Klippt

Idag tog jag tidig lunch för att gå till frisören ett par kvarter bort. Det blev ett skönt avbrott i skrivargrottan som mitt arbete har inneburit till största del de senaste dagarna. Hos frisören satt jag mest och höll med, eller pratade pumpaplantor och växthusväxter. En dryg timme senare kom jag ut med ny frisyr och lättare känsla i kroppen. Tänk ändå, att det där långa slitna håret liksom drog ner min energinivå, men nu känner jag mig lätt och lite mer som mitt inre på något sätt.

Men oj så tydligt att jag är i en annan livsfasen nu.

”Klipp av så mycket så att jag fortfarande kan sätta upp det, för de flesta dagar hinner jag knappt borsta igenom det” i en annan livsfara hade jag nog tusan klippt det ännu kortare.

”Jo, visst skulle jag egentligen färga eller slinga det, men det kostar en hel förmiddag eller eftermiddags flex eller tid att göra något med barnen eller åtgärda något av alla halvfärdiga projekten.”

Just nu får det räcka med en klippning då och då, resten av utseendet får liksom sköta sig själv så gott det går. På sin höjd färgar jag brynen med ojämna mellanrum.

Gillar

Kommentarer