Kaffetermosar & ungar

En söndagskväll fejades det i köket. Termos efter termos ställdes fram & i kylskåpet grävdes det fram den ena skatten efter den andra. Morgonen därpå fylldes en termos med kaffe & en annan med sötpotatis- & morotssoppa. I glaslådor låg pannkakor med & utan banan, kidneybönor och så fick lite vanlijkvarg också följa med. Allting stuvades ned i muminväskan tillsammans med kaffekoppar & tallrikar i plast, bestick & på toppen servetter som fortfarande påminner om bröllopet för två år sedan.

För att inte ha så mycket picknickvänlig mat hemma blev vi oförskämt mätta på vår dagsutflykt & visst gick det att ha varm soppa i en vanlig kaffetermos, utan bismak av kaffe. Det här blir något att återkomma till hela föräldralediga hösten, att rota fram picknick i skafferi & frys utan att det kostar ett öre extra.

Att ta vad man har är ett slitet men rikt talesätt. Det får kanske vara höstens mantra? Jo. Så får det nog allt bli. Man tager vad man haver hemma - alltså kaffetermosen, ungar & kläder efter väder. Sen beger vi oss än hit & än dit.

Gillar