Jag gick och köpte lycka för pengar

De som säger att pengar inte gör en lycklig måtte alltid ha haft tillräckligt mycket pengar för att inte förstå innebörden av att ha tillräckligt mycket pengar tillräckligt länge.
Det finns materiell lycka. Om en är som den hära & värdesätter trygghet högt alltså.
Det går att köpa sig trygghet i viss mån, tillräckligt för att tillgodose de basala behoven.
Det går att köpa sig värme både i hem och i kläder, vettig mat som håller dig frisk i kropp & sinne. Det går att köpa sig sådant som underlättar vardagen så att det inte skaver. Glasögon. En bil. En bra spis. En fungerande dammsugare. Bra skor. Sådant som intresserar & skapt mervärde. En bra dator, golfprylar för den golfintresserade, en kamera för den fotointresserade, färger för den målande & så vidare.
Det går att köpa sig ett visst mått av lycka, det gör faktiskt det.
Inte en dag har jag ångrat den där vinterjackan, bakmaskinen för en hiskeli summa, kameran, våra sängar, soffor eller kvalitetsvinterkläderna till barnen. Inte en dag önskar jag annat än att vi har färsk frukt & kan äta vad vi önskar även i slutet av månaden. Inte en dag vill jag missa glädjen i barnens ögon när de öppnar sin julklapp.
Det går att köpa sig ett visst mått av lycka, för den som har kostar det inte så värst mycket. Men för den som inte har kostar det mer än skjortan.

Varje dag gläds jag åt värmen från berget, åt kaffekokaren som håller i en herrans massa år, åt bakmaskinen, bilen, kånkenväskan som bara håller och hållet, barnvagnarna, myspölarna, och allt det andra vi valt ut eller har önskat med omsorg. De ger mig trygghet. Att slippa frysa, vara trött av mat som inte innehåller tillräckligt med näringsämnen & ger magbesvär, att inte behöva sopa för att dammsugaren har gått sönder igen, det ger utrymme för andra känslor & för vila. Det ger lite bättre förutsättningar att må lite bättre. Så visst går det att köpa lycka för pengar.

Gillar