Husmoderns död och andra texter

Sara Danius samling av essäer, artiklar & andra texter vid namn Husmoderns död har varit omtalad av förklarliga skäl. Jag har fortfarande inte läst varje text eftersom de kräver sin tid & eftertanke. Avsnittet som bär samma namn som bokens titel är mitt favoritavsnitt såhär långt & jag försöker förstå varför.

Kanske är det inte så konstigt trots allt, det är tidigare generationers arv & vår nutid som krockar & samspelar med varandra i något så trivialt och något så viktigt som kokböcker. I sättet att beskriva hur du hanterar livsmedel. Vilken syn det ger på hanteraren & med det är vi sedan inte långt borta från att dra andra slutsatser om vår omvärld, nutid som dåtid & då ställs såklart frågan om vart vi är påväg?

Husmoderns död och andra texter av Sara Danius är läsvärd, och det törs jag säga utan att ha läst klart den. Det är nämligen på det viset att den ger mervärde, skapar något mer än orden som är skrivna, eftertanke kanske. Insikter kanske. Förståelse kanske. Språket är dessutom knivskarpt. Läs så får du se.

Gillar

Kommentarer