Höststunderna hon längtar efter

Hösten knackar alldeles strax på dörren och jag är inte den som är den, så visst välkomnar jag den njutningsfullt, men i smyg, eftersom sommaren knappt har hunnit utanför trädgårdsgrindarna.

Jag ser fram emot tända värmeljus i skymningen med en kopp the och lågmälda samtal när det äldsta barnet har somnat.

Jag längtar efter friska raska promenader med två barn i vagnen, i en värld av brända toner. Lövverk som trötta sjunger en brandgul vers innan de faller ner och lägger sig som ett täcke på marken.

Morgongröten med äppelkompott gjord på äpplen som odlats ett par mil härifrån. Kaffekannan som är fylld till bredden inför ännu en föräldraledig dag med två spralliga barn.

Kanske bakar vi en blåbärspaj på de frysta bären vi fick i somras, eller så tar vi en tidig eftermiddagsfika på byns godaste lilla konditori.

Jag längtar söndagsgrytor, rött vin och ett parti kort eller yatzy efter en dag i svampskogen. Jag längtar seriemaraton och att sträckläsa böcker. Pyssel med trolldeg eller fingerfärg en regning lördag.

Jag längtar svarta slitna jeans, tjocka stickade koftor och den där efterlängtade skinnpajen jag köpte femton år senare.

Loppisrundor, skördemarknader & hemmakvällar. Sånt längtar jag efter alldeles förträffligt mycket just nu.Gillar

Kommentarer