Googlehistorik

Så ofta en söker svar på en fråga utan att reflektera över hur mycket kunskap vi har i vår hand. Min googlesökhistorik är en salig blandning. Vi kan väl utbyta lite googlehistorik? Ni får mina senaste sökningar och kan skriva era i kommentarsfältet om ni vill? Om ni inte vill kan ni i varje fall hålla er tillgodo med dessa;

Folkhälsovetenskap

Efter några sökningar kan folkhälsovetenskap närmast beskrivas som ”en vetenskap som studerar hur faktorer i vår omgivning påverkar vårt välbefinnande och vår hälsa.”

Surdegsbröd

Jag har gett mig in i surdegsdjungeln! Första försöket gick åt pipsvängen kan tilläggas...

Måla kakel
Kan man måla bänkskiva laminat?

Det kliar i mina piffafingrar men inget ska brådskas fram den här gången. Det får ta tid. Vi ska till exempel göra en makeover av köket inom ett år eller så, istället för att helrenovera det om ett par tre år.

Kaj Pollack - Kaj Pollack gröt

Jag lyssnade på Framgångspodden med Kaj Pollack och fick göra en hastig googling för att se hur han ser ut OCH ta reda på vad hans ”fantastiska” morgongröt innehöll.

Soffgrupp röd plysch pris

Behöver referensramar eftersom vi nog ska sälja vår fina soffgrupp som inte riktigt passar in. Tycker om den, men den behöver annat för att få skina! Den behöver stora blomstertapeter, glasverandor & retro! Inget av det har vi hemma.

Emmatårta

Vi skulle välja tårta till dopet vi snart ska ha och då kan det vara bra att veta vad innehållet i dem är. Det fanns ett helt gäng som var varianter på tårta med jordgubbar & grädde, jag tror Emmatårta var en av dem.

Pasta + under tian

Att planera veckomeny utifrån det som är hemma brukar sluta med att jag googlar minst en gång på ”Portionen under tian + en ingrediens”. Enkla, goda, billiga & barnvänliga recept!

Varm smoothie

Var sugen på smoothie och något varmt. Resultatet var sådär. Dricker hellre en gurkmejalatte och en hederlig kall smoothie istället. Eller äter gröt & skippar smoothien.

Jan Scherman

En kollega skrev något om ledarskap & korv & Jan Scherman. Jag trodde det var ironi, men det var det inte. Män alltså!

Välbefinnande forskning

Läser studie efter studie om det här just nu. Återkommer om det i ett eget inlägg!

Främja små barns språkutveckling

Detta är en ständigt återkommande typ utav googling. Hur man främjar barns utveckling på olika sätt. Böcker är för övrigt det enkla snabba svaret på denna googling!

Paris Hilton dokumentär

Började titta på den omtalade dokumentären men vet inte om jag orkar se klart den. Jag har annat att pyssla med på ledig tid, som att googla en massa till exempel. Oavsett så känns det rimligt och sorgligt att vår generations stjärnor har de historier de har. Undra vad nästa generations stjärnor ska berätta? Alltså den generationen som är stor nu. På ett annat vis dock; Instagram, tiktok & alla andra sociala medier är ju som en egen form av paparazzi.

Trafikförsäkring

Vill knappt prata om detta. Vi håller det till ”påbackning på parkeringsplats” slutpratat.

Skrotnisse

Vi pratade barnprogram. Gamla. Som andra dryga vuxna gjorde när jag var barn. De hade dock inte Google. Skrotnisse har för övrigt gott mig förbi. Tack och lov kanske?

Trearmad golvlampa

Hittade en trearmad golvlampa på en loppis. Funderade en sekund på att köpa och sälja vidare, men det var inte värt besväret. Nu är den såld & jag hoppas ägaren förvaltar den väl. De är fantastiskt fina... och hade passat med soffgruppen vi ska sälja.

Baka bröd med kokt potatis

Skulle baka bröd , hade kokt potatis. Det blev populärt hos de andra familjemedlemmarna. Konsistensen påminde lite om skogaholmslimpa fast gott. Tips tips.

Bjudmat dop vinter höst

Måste man alltid ha smörgåstårta? Svar nej.

Morgonyoga

Ni vet när en är sådär stel på morgonen? Sånt som alla vuxna alltid klagade på när man var barn, och man förstod inte hur de vuxna kunde känna så? Så känner jag nu. Får panik. Försöker motverka med yoga. Det går sådär med yoga & en stel kropp. Det blir... stel yoga.

Spansk omelett

Vi hade potatis kvar även efter brödbak. Så det blev en spansk omelett till middag. Snabbt & enkelt & tydligen också en tapasrätt.

Det var allt för denna gången.


Gillar

Kommentarer