Gästhusförväntan med några kvistar kärleksört

Det är något visst med att ha övernattande gäster. Jag njuter av att vädra ur gästhuslukten, dammtorka och moppa golven. Piffa till kuddarna och lägga fram lakan, handdukar. Jag häller upp lite snabbkaffe och the i glasburkar som får stå vid pentryt, torkar ut micron och ser till så att det finns något ätbart i skafferi & kyl.

Lilla Mi och jag plockar några kvistar kärleksört i trädgården & ställer i en vas bredvid några ljuslyktor på gästhusets soffbord. Till sist fyller jag en korg med mineralvatten, lite nötter och choklad för att gästerna ska känna sig ompysslade. Jag påminner mig själv om att vi ska skaffa badrockar, gästtofflor & en större bäddsoffa snart. Jag funderar på vilka färger vi kan måla om möblerna i, och om det kan finnas ett runt litet köksbord med pinnstolar på någon loppis, så att vi också kan använda gästhuset som kvällsumgänge i mindre sällskap utan barn.

Jag går ett sista varv i gästrummet och rättar till pennan som ligger på gästboken. Nu är gästhuset redo för gäster och det är bara middagsinköpet kvar att förbereda. Mysigt!

Gillar

Kommentarer