Fredagssvepet

På lördag ska vi äta surdegsbröd till frukost för med hjälp av Anna Bergenström så lyckades jag förstå mig på surdegsgrunden till slut & experimenterar mig nu fram med olika mjölsorter. Med magarna välfyllda av surdegsbröd med ost & marmelad ska vi sen bege oss på loppisrunda här i byn, jag maken & lilla Si. Vi köper kanske det där industribordet, fast sånt vet man inte förrän efteråt.


När lilla Mi är hemkommen från sin övernattning hos farmor & farfar ska vi dra på stövlar och bege oss ut i skogen med bekanta , med väskor och korgar välfyllda av korv, bröd, filtar, kaffe, svampkorg & annat viktigt som behövs för att roa sig i skogen med barn några timmar. Eller så gör vi något helt annat, sånt vet man inte förrän efteråt.

Till kvällen tänkte jag laga pumpapasta & dricka ett glas rött till. Tända ljus & duka med linneservetter. Eller så kanske vi äter tillsammans framför Nalle Puh innan det är läggdags för barnen. Sånt vet man inte förrän efteråt.


På söndag är vi bjudna till dop och får bege oss i någorlunda rimlig tid. Kanske kläs barnen upp till tänderna igen, och följs tätt efter av två inte lika välklädda föräldrar. Eller så lyckas vi alla komma nått sånär klädda utan större kräkfläckar. Sånt vet man inte förrän efteråt.

.

På måndag planerar jag tid med lilla Mi. Kanske pysslar vi spökpynt & gröper ur en pumpa, eller så matar vi ankor eller bakar blåbärspaj. Sånt vet vi aldrig förrän efteråt, för man vet aldrig när toppenhelgerna kommer helt säkert, även om magkänslan talar om redan i förväg, att den r helgen kan en luta sig tillbaka & försöka att njuta lite. För sånt vet man ändå lite innan efteråt.

Gillar

Kommentarer