Fem sillinläggningar

I år ska jag lägga in sill själv för första gången. Inte helt från grunden, det verkar för riskfyllt med bakterier och sådär så jag har beställt ett kilo salt sill för inläggning från fiskvagnen som har utlämning i grannbyn på torsdag. Jag har ingen aning om hur man gör, men det kan ju inte vara så svårt när så många har gjort det under så lång tid. Salt sill är ju inte precis något nytt utan har ätits sedan urminnestider & jag vet att när jag frågade om sill för inläggning i fiskvagnen när de stod på torget, då berättade kvinnan bakom disken precis hur man skulle göra men jag glömde alltihop i samma andetag som hon sa att saltsillen var slut.

Dock har sill traditionellt inte lagts in i de här konstellationerna, men ändå, några av dessa kan bli försöksrecept för sillinläggning i helgen.

Klassisk löksill med lagerblad och kryddpeppar

Limesill med ost

Italiensk tomatsill

Krämig currysill

Senapssill

Gillar