Ett trevande guldigt schema

En större kartongbit blev ett guldiga schema med vanligt lim & guldpresentpapper. Måndag, tisdag, onsdag & torsdag står skrivet på varsin rad på varsitt grönt papper. Fredag, lördag & söndag står därefter skriver på rosa papper. Varje morgon flyttar vi den lila pilen så att den är fäst med häftmassan på rätt dag.

Vid söndagslappen har jag också klistrat dit en taffligt gjord tårta, och en ugn med kakor i som är ett urklipp från ett av alla reklamblad vi får inför Black week. Vi ska baka bröd och äta tårta för att fira farmor och farfar.

Lilla Mi leker helst skola med tavlan, men går också dit då och då för att upprepa för sig själv ord som ”helg” eller ”fedag”. På helgen får man ibland äta framför tvn, äta lite ostbågar eller en pippiglass och sova i stora sängen. När det är vardag får man titta på tv en stund efter middagen och så sover lilla Mi i sin egen säng. På torsdagar är det städdag och så ska vi ha två utflyktsdagar för att inte bli sittandes hemma jämt. På fredagar har vi fredagsmys.

Den där tavlan hjälper oss att upprätthålla någon form av struktur och skiljer dagarna åt nu när vi jämt lever i ett dimmigt gränsland mellan vardag och helg. Ibland undrar jag för vems skull jag egentligen gjorde den? Men det har blivit en utmaning att hantera pandemin, jag vill att vi kommer ur den med hälsan i behåll & fina minnen trots att det inte alls är som vanligt, och då behövs en påminnelse om att måndag fortfarande är måndag precis som att fredag fortfarande är fredag. Oavsett pandemier, restriktioner & världsstora bekymmer.

Gillar

Kommentarer