Ett litet paradis

Slingrande små vägar som tycks leda ut till slingrande små vägar som aldrig tycks ta slut. Små röda stugor och lite större idylliska gårdar. De viskar sina historier med förfallna jordkällare och stenrösen. Kalhygge som inte passar in. Svampskogar att lägga på minnet till hösten. Och plötsligt en skylt åt höger, in till en gård, där de säljer de godaste surdegsbröden jag någonsin har ätit. Och till höger en grusväg som slingrar sig ner till en badplats. Som påminner om barndomens badplats och samtidigt inte alls.

”Såhär luktar en riktig granskog”. Lilla Mi luktar och säger ”tycker om” innan hon skyndar ner till strandkanten. Vi värmer på helgens rester, gör varm nyponsoppa & kokkaffe. Bygger sandslott att förstöra direkt & sjunger ”mors lilla Olle” när vi går längs med en dold skattgömma till väg som leder rakt in i en alldeles grön skog.

Det börjar ösregna och barnen får varsin klämmis i vagnen och sen provspringer jag med vagnen längs kringelkrokvägen. Från vagnen hörs ”skogsolle skogsolle” som alltså är Mors lilla Olle.

Så hittade vi ett litet paradis till att återvända till. Inte kommer vi hinna med så värst många utlandssemestrar när vi tycks ha hela världar inom två timmar åt alla håll. Ja, i vissa fall en knapp halvtimme.

Gillar

Kommentarer