Det växer så det knakar! 

Det har hänt en del i pallkragarna sedan sist. Igår förmiddags tog jag och lilla Si ett varv.

I pallkragen med potatis och kål har det verkligen växt ordentligt så det ska nog bli potatis till midsommar.

Löken har också växt så det knakar. Kålen ser faktiskt också ut att ta sig. Eftersom det är ganska mycket var jord har jag tryckt ner några rädisfrön emellan, vi får se om de tar sig.

Alldeles intill potatisen börjar solrosorna att ta sig. Jag missbedömde avståndet och blev osäker på om de verkligen skulle ta sig, men visst gör de det än så länge! Jag håller alla tummar jag har, tänk att kunna plocka solrosor när det närmar sig kräftskivetider!

Mellan potatisraderna satte jag bondbönor. De skulle vara växtvänner enligt nån sakkunnig, och absolut inte växtvänner enligt en annan. Än så länge tar bondbönorna sig, sen får vi se om det fortsätter så.


I den bortresta lilla pallkragen har jordärtskockorna börjat skjuta i höjden. De är ekologiska köpa på Ica, lite utav en chansning att sätta dem, som iallafall har gett fint grön än så länge. Hoppas att det finns några kockor därunder.

I pallkragen närmast har morötterna tagit sig sakta. Jag har gallrat flera gånger, och rensat ogräs så jag nog också har rensat en del blommor. Det är ju så när man inte skriver upp vad man satte var. Vi får se om det blir något av dessa morötterna, jorden är ganska lerig och kompakt vilket sommarmorötter nog inte tycker om.

Jordgubbarna trivs bra och kommer nog ge lite skörd, om inte fåglarna hinner först. Intill växer en blandad kompott av sommarblommor. Än så länge har jag kunnat identifiera blåklint.

I den lilla pallkragen har rabarbern börjar sin andra omgång stjälkar. Salladen & spenaten skördar vi av så gott som varje dag.

Sen har vi den vilda pallkragen. Här sådde jag i skymningen och har egentligen ingen aning om vad som växer vad. Det gör det lite svårt att gallra så jag låter helt enkelt det mesta vara kvar så får vi se sen. I den bortresta delen tar sig de stackars tomaterna oväntat bra! Det är snart blommor på varje planta, och däremellan har jag sått nån slags blomster som jag inte minst, kanske ringblommor?

Några tomater har redan växt till sig, och så hoppas vi att det fortsätter!

Gillar

Kommentarer