Dahlior, ananaspaj & hemmabygge

En dahliaknöl fick följa med hem när lilla M, hennes farmor och jag var på handelsträdgården en bit härifrån. De flesta är slutsålda eftersom det verkar vara något kollektivt intresse att odla dahlior. Inte konstigt, när de är så vackra och finns i så många utföranden. Det här trädgårdsåret blir ett prova-på år, men jag skulle gärna ha några fler dahlior att ställa i krukor och ha på vår innergård. Nåväl, tills vidare får det räcka med Drama queen.

Påskhelgen har bestått av umgänge med de närmsta, god mat och trädgårdsplaner. På påskdagen firade vi hemma, efter ett dygn hos barnens farmor och farfar. Då åt vi Kleftos lammgryta som jag förberedde kvällen innan, och till efterrätt blev det en lättlagad ananaspaj, lite 70-talskänsla, och riktigt gott även om det kanske inte var det allra vackraste.

Och för att sammanfatta trädgårdsdrömmarna som hemestern främst kommer att handla om så vill vi
🌱placera ut pallkragar, måla dem och fylla med jord & grödor.
🌱jag vill plantera ut perenner i min fjärilsrondell
🌱och plantera bärbuskar i vår, eller till hösten

🌱vi ska beställa och bygga ihop en lekställning till barnen
🌱ställa iordning i grillhuset vilket också innefattar barbygge om F får önska
🌱jag ska vitlasera utemöblemanget vi fick ärva av mina svärföräldrar
🌱och göra en kryddträdgård på vår altan.

Ja. Det finns både en och fem och tio önskedrömmar till att bocka av, men det är nog bäst att inte skynda på allt för mycket. Lite och lite blir mycket till slut. Än så länge samlar vi mest på oss byggmaterial som andra inte vill ha, eller behöver. På så sätt behöver det inte slängas utan kan återanvändas samtidigt som vi sparar en slant eller två.

Gillar

Kommentarer