Bubblig snöig mysig helg

God morgon denna soliga lördag. Idag skall vi gå till pulkabacken och trängas på avstånd med resten av byn. Äta tunnbrödsrullar med stekt ägg och dricka varm chokladmjölk tills öronen är illröda och snoret rinner i rent fryssjälvförsvar. Sen ska vi gå hem och äta soppa med hembakta frallor. Kanske slå till på ett glas vin. Eller bara kvällsteet. Försöka hålla trötta barn nöjda utan att själv stupa i soffan med hörselkåpor, gömd under den mjuka filten (obs ironi. Även om jag ibland har övervägt hörselkåpor). Natta barn. Somna framför nån serie med handen i popcornskålen.

Kanske få sovas endast ett eller två uppvak. Kanske vakna utvilad och ordna med söndagsfrukost. Dricka kaffe länge länge i vår loungehörna som mer och mer blir någon slags kreativ vrå än en loungehörna. Återigen klura på om skåpet ska betsad mörkt eller ljust eller bara få vara råslipat. Återigen fundera över om vi ändå inte ska ha en tavelvägg också? Återigen klura på om de där matsalsstolarna verkligen var ett bra köp och återigen konstatera att det gör detsamma, för nu har vi dem.

Låta klockan gå och tiden passera. Kanske hinna med veckans sista mjukstartsträningspass. Kanske duscha bort plattångsplatthår för att få se min försiktiga gardinlugg i naturligt fall. Kanske orka städa ur mammakläderna ur garderoben. Eller bara mingla runt i pyjamas och göra ingenting särskilt. Kanske blir det så, eller kanske på något annat sätt. Oavsett så är det lördag, sol och snö. Det bådar gott för en bubblig lördag i vår lilla lilla vardagsbubbla.

#nouw30dayschallenge

Gillar

Kommentarer