Bedrövligt enkelt lerigt pyssel

Från sill till svält och nu till porslinsdeg och pyssel, det är visst snabba skiften här den här veckan. Håll tillgodo för här ska ni få ett riktigt ärligt pysseltips för den som vill pyssla prestigelöst.

Idag fick vi tid över och jag ville hålla lilla Mi ifrån tv:n så vi gjorde @ekotipset porslinsdeg som består av
3 dl salt
3 dl vetemjöl
ca 1,5 dl kokhett vatten

Ingredienserna blandas och görs till en kladdfri lera som egentligen är en form av trolldeg. Det går att torka figurerna i ugn på 100 grader i ett par timmar (beror på storlek). Det går också att måla lerfigurerna när de har torkat.


Mina ambitioner var att lilla Mi skulle hålla intresset vid liv en lång stund samtidigt som jag skulle prova att göra en ljusstake jag sett på Pinterest.

”Hur svårt kan det vara” tänkte jag och kavlade ut en lerbit i omgångar. Lilla Mi fick salt i ett sår hon hade på handen och vi fick skölja, plåstra om & komma tillbaka till lerpysslet. Jag hann kavla lite igen & kunde med hjälp av pepparkaksformar sköta ut gubbar ur leran innan Lilla Si vaknade och fick bli förste assistent från babystolen. Vid det här laget hade lilla Mi tappat intresset.

Jag rullade ihop en aluminiumfolieboll som stöd för att de små gubbarna skulle hålla sig på plats under tiden som vi torkade lerfigurerna på en plåt i ugnen. Efter ett par tre timmar tog vi ut plåten, och resultatet ser ni nedan.

Det går bra att skratta åt bedrövelsen. På Instagram frågade jag efter förslag på namn & tolkningar av den och fick bland annat dessa svaren:

-Vänskap
-De kom hand i hand
-Faller en faller alla
- KÄMPAR
-Föräldraledigas ryggar
- Krökta i ring

Mina förslag skulle nog vara
-Nu skiter det sig
-Vi håller varandras händer när det blåser
- En hjälpande eller stjälpande hand
- År 2020 beskrivet i en bild

Att pyssla är befriande. Om det tillåts att vara befriande. Vi gjorde också julgranspynt och upptäckte att sugrör gör de perfekt upphägningshålen, kanske får ni se det när julgranen väl är på plats.

Gillar

Kommentarer