Gotland

Igår var jag på Gotland och gjorde en grej tillsammans med Christer Swartz , diakonen som räddade mitt förstånd för några år sedan. Vi blev ditbjudna av Bilda och Sensus i samarbete för att genomföra ett ”samtal i foajén ” på Almedalsbiblioteket. Att få göra resan tillbaka till Gotland där den en gång startade för 8 år sedan var tufft. Jag drog i från ön i halvpanik när jag jobbade där för att få vara med en man jag träffat. Han som sedan blev far till mina barn. Att få komma tillbaka till ön och göra det på det sättet vi gjorde var magiskt !
Vi började dagen med en intervju för Gotlands tidning

Sedan fortsatte vi vidare direkt till radio P4

Efter det åkte vi vidare till Almedalsbiblioteket. De fick ta in 250 personer i lokalen och det slutade med att de fick låsa dörrarna för det blev fullt 😍
Christer intervjuade mig och vi samtalade mycket om min resa men också bemötande emot högerextrema och vad man kan göra om man har människor i sin närhet som är på väg in i rörelsen.
Det var ett magiskt ögonblick och Christer avslutade med att läsa upp ett sms från mig till honom som var väldigt starkt . Där tackade jag honom för han likt en ängel kommit in i mitt liv och guidat mig genom svårigheterna.

Under resan så samtalar vi mycket om min framtid och vad som ska ske härnäst. Jag försöker komma på ett namn på en stiftsdiakon som betytt mycket för mig. Vi bestämmer att jag ska kontakta henne igen.

Idag var vi på härbärget och hälsade på och fick träffa grymma människor !

När jag sedan kliver av tåget i Gävle på vägen hem så står hon, stiftsdiakonen Lena Blom helt plötsligt framför mig på tåget!!! Det var det märkligaste jag varit med om ❤️
Vi fick resan till att prata om de saker jag funderade över och väl hemma är jag så fylld av energi och vet vad som måste göras härnäst.

Kan sammanfatta det hela med att Gotland var magi. Att resa med Christer var magiskt.

  • Nära Säversta-Häggesta, Bollnäs

Gillar

Kommentarer