Jag 'är en sån där spontan typ, så i fredags bestämde jag mig för att vara med på en utbildning i Linköping på söndagen. Bokade bio, hotell och tåg och packade väskan.

Amanda och jag tog tåget igår och kom fram till hotellet vid 16 tiden. I receptionen hittade inte hon min bokning och det var ju inte så konstigt för att jag hade bokat till 3/4 istället för 4/3!!!! Bara att boka nytt rum. Softade lite på rummet sen gick vi ut och åt innan vi gick på bio. Vi såg filmen Coco och den var väldigt fin.


Idag har jag varit på en utbildning för att hålla i bootcams för nyblivna mammor. Så himla kul och spännande och jag känner mig så peppad inför våren. Jag kommer att hålla i träningar utomhus i Stockholm för nyblivna mammor. Tider och dagar kommer längre fram men med start i april.

Och eftersom att Stockholm är stort och jag inte kan täcka hela så kommer jag att söka kollegor. Så om du känner att det här skulle kunna vara något för dig så kontakta gärna mig så berättar jag mer. Är ni några som vill köra så kan vi nog fixa utbildningen i Stockholm istället.

I april ska jag tillbaka på examination, men det räknar jag med ska gå bra.

Likes

Comments

Det började med att jag följde en bloggare som flyttade ner till Spanien med sina barn och jag tyckte det var så himla coolt. På den tiden pluggade jag distans på högskolan och började fundera på om jag kunde åka ner ett par månader under tiden jag pluggade. Kollade upp massor och tills slut bestämde jag mig och bokade resa och boende. Kursen jag läste var på distans men jag behövde åka till skolan ett par dagar när terminen började, några dagar efter det tog jag med mig dotter, dator och böcker och åkte ner.

Den här resan är absolut bland det bästa jag gjort i mitt liv.

Jag hyrde en studio (liten lägenhet) nära vattnen i Malaga och där kunde vi vara i 2 hela månader. Min dotter var då 5 år och det var på våren innan hon började på sexårsverksamhet. Jag hade föreläsningar och seminarium två timmar två gånger i veckan och resten av tiden bara njöt vi att att vara med varandra i Spanien. Det var helt enkelt underbart.

Vi åt gott och alldeles för onyttigt. Jag kände redan efter två veckor att jag hade börjat gå upp i vikt så jag tog snabbt tag i saken. Det var faktiskt där i Spanien jag började intressera mig mer för kost, hälsa och träning. Jag började planera våra måltider och det blev jättebra. Innan jag gick och la mig hade jag redan kollat upp och planerat vad jag skulle äta till frukost dagen efter, och det gjorde att jag aldrig mer åt onyttigheter till frukost.

Jag joggade längst med strandpromenaden tre gånger i veckan vilket var helt fantastiskt. Idag skulle jag inte orka jobba många meter, men det ska det bli ändring på för att i år ska jag vara med på Vårruset. Sen satte jag på zumba på datorn och körde hemma på kvällarna.

Amanda pratade i fler år om vår resa. Hon kunde fråga mig om jag kom ihåg den där gången när hon ramlat, jag frågade när, och hon svarade "när vi var i Spanien". Min underbara dotter. Nu är hon 11 och i år ska vi komma iväg på en semester igen, inte lika lång men komma iväg till värmen tänker jag.

Likes

Comments

Säkert larvigt för många men när man har lite av ett sockerberoende är det asgrymt.

Jo, jag har jobbat idag och tänkt under dagen på att jag verkligen vill ha lite godis. Ni vet när man sitter och tänker ut vilka godisar man vill ha och bara längtar tills man kommer till affären. Väl i affären gick jag fram till kakorna och tänkte ta ett paket, men ångrade mig för att jag sänkte att det var lite för mycket socker!!!! jo jag vet hur knäppt det låter med tanke på att jag var på väg till godishyllan. Men jag tog ingen kaka och gick istället visare. Köpte lax, räkor, fryst mango och soja yoghurt, Väl framme bland lösgodiset tar jag fram en påse och slev och är redo att hugga in. Jag gick ett varv runt men kunde inte hitta något godis jag ville ha. Så jag lämnade tillbaka påsen och gick och betalade istället.

När man är som mig och försöker gå ner i vikt och har ett "jag börjar på måndag tänk" så är det väldigt lätt för mig att proppa i mig massor av onyttigheter på helgen eftersom att det sen "blir inget godis och onyttigheter för alltid" från måndag. Sen kör jag igång och någonstans runt torsdagen släpper jag lite på det braiga och när det är helg igen så tänker jag samma sak igen. "Det sket sig så jag kan lika gärna äta massa onyttigheter under helgen för att på måndag är det slut med det".

Det är ett jävligt dåligt tänk men det är så jag ofta funkar.

Så att inte ha köpt godis idag är faktiskt ett steg åt rätt håll.

Istället tänkte jag idag "nä jag tar inget, synd att förstöra när jag ändå ska börja på nytt imorgon".

Så nu går jag och lägger mig väldigt nöjd med mig själv. God natt på er.

Likes

Comments

Ikväll bjöd pappa på tacos och alltså vad gott det var. Vet att han suttit och tittat på recept ett tag och idag ändrade han meny, för han skulle egentligen bjuda oss på lasagne, och gjorde tacos. Tortillabröden gjorde han själv, och jättelätt är det verkligen. Sen gjorde min dotter guacamolen som blev fantastiskt god. Pappa gjorde också en tomatsås med koriander och lite annat samt kyckling som var huvudingrediensen.

Min pappa är verkligen jättebra på att laga mat. Han följer inga recept utan kör sitt egna race. Och jag tror att det är det som gör att hans mat blir så himla god tillsammans med att han verkligen tycker om att laga mat. Jag hade verkligen längtat efter lasagnen som vi skulle äta men jag blev verkligen inte besviken. Det här måste göras om.

Likes

Comments

Så här ser det ut när jag tränar hemma på min spinningcykel. Amanda ville visa att hon minsann också kunde. Hon körde på i en timme nästan, inte så hårt men att hon orkade.

Likes

Comments

Jag bloggade massor när min dotter var liten och jag älskade det. Sen har det blivit lite sporadiskt men det ska det bli ändring på nu med #nouw30daychallenge . Känner att det är precis vad jag behöver just nu för att jag vill förbättra och utmana mitt bloggande.. Så från och med imorgon ska jag göra ett blogginlägg per dag i 30 dagar.

Vilka är med?

Min ambition för de 30 bloggdagarna blir att dela med mig av min resa samtidigt som jag vill förbättra mitt bloggande och utmana mitt skrivande.
Om ni vill veta mera om tävlingen så kolla: nouw.com/nouw30daychallenge

Likes

Comments

3 veckor på det nya året har gått och jag har kommit igång med träningen vilket jag är väldigt nöjd med. Ibland får jag förhinder som i torsdags när jag skulle gå på gruppträning med min dotter men sen så var det föräldramöte (inte för att jag inte hade koll men bokningen gjordes innan). Igår skulle vi på gruppträning igen men jag vaknade med ont i halsen så jag ställde in det. Hoppas på att det onda i halsen går över snart.


Men det jag är riktigt peppad över är en kickstart jag ska köra imorgon. Jag är med i team Formbar och imorgon kör en grupp igång med en kort kickstart som jag tänkte haka på. Jag har gjort den tidigare och det har varit väldigt bra. Viktminskningen var en stort plus men det bästa var att jag blev av med mitt sötsug helt och hållet, och det behövs nu igen. Vi har en sluten Facebook-grupp för alla som kör nu med all info som menyplan, recept, inköpslista och coachning. Så peppad!

För mer info se nedan. Det är inte för sent om du vill vara med, Facebook-gruppen är öppen några dagar till och du kan befinna dig vart du vill i Sverige.
Nu kan du tillsammans med mig och mitt team köra en kickstart på 9 dagar

Detta ingår:
Färdig menyplan
Alla recept
Inköpslistor
Optimala tillskott
Daglig checklista så att du vet exakt vad du skall göra varje dag
Coachning av flera erfarna kost och träningscoacher

Extra info
Support via en stängd Facebook grupp som stängs några dagar efter att kursen är slut

Just nu 100 kr i rabatt när du gör din beställning via mig.

För mer info och beställning kontakta mig


Här kommer du till hemsidan!

OBS!
Beställningen måste gå via mig för att du ska få 100 kr i rabatt.

Likes

Comments

På söndagar sätter jag mig med min bulletjournal och gör sidan för nästa vecka. Skriver in allt som ska göras, min tracker, mina mål och veckans citat.

Någon mer som använder sig av bulletjournal?

Jag älskar den, älskar att kunna ha mycket olika innehåll på samma ställe o h själv kunna anpassa den för mina behov.

Min dotter sitter med en stund för gemensam planering. Hon har en veckoplanerare i sitt rum där hon lätt kan se en översikt över veckan.

Likes

Comments

Har länge tänkt att jag vill röra på mig mer med min dotter och vara en bra förebild för henne. Innan jag bytte jobb cyklade vi till skola och jobb tillsammans vilket var så himla bra och smidigt.


För ett tag sen såg jag på Insta bilder på en pappa som hade med sig sonen på gymmet och blev väldigt inspirerad och taggad men där jag har kort funkar inte det så jag började kolla runt på andra alternativ.


Tills jag hittade Friskis och Svettis! Där har dem pass där man kan ha med sig barn mellan 6-12 år!!! Skaffade kort och började boka in pass.. Som ensamstående har det inte alltid varit lätt att komma iväg på träning efter jobbet då jag måste hem och vara med dottern, mat och läxor och sånt. Men på friskis kan jag ta med mig henne både om vi kör pass ihop eller om hon sitter och läser när jag tränar. Det här året kommer bli mitt tränings år!

Idag var vi på vårt första 💥 Vi körde ett gympa pass och det gick jättebra.

Frågade Amanda efteråt om vad hon tyckte, då hon faltiskt inte alls var pepp på att gå över huvud taget, men hon gillade det och hon var jätteduktig. Nästa vecka har vi två andra pass inbokade och på sätt ska vi prova oss fram och se vad vi gillar.

Någon som har erfarenhet att träna med sina barn?

Likes

Comments