Idag är det en vecka sedan Harri friskförklarades och fick börja sätta igång ordentligt nu. Han har ju skrittas endast 10-20 min/dag i lite över 3 månader så nu när han får trava lite per dag så är han så nöjd. Pigg och glad. Allting kändes toppen. MEN sedan lite över en vecka tillbaka har jag haft ont i knäet,varm och det knäcker. Jag tror jag har artros i knäet om jag läst på nätet rätt men ja,jag ska visa upp det för en läkare eller skötare men inte just nu. Jag har inte tid och inte lust. Jag kan inte vara ”sjuk” nu. Usch,nej,det går bara inte. Det känns verkligen som om Harri och jag inte kommer vara friska nångång.. Jag vred vristen och bröt smalbenet 11.1.2017,Harri blev sjuk runt september 2017 och nu har jag ont i knäet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​​​​​​​​

Idag travade några steg två gånger åt båda hållen på långsidorna. Jag har läst mycket och studerat om spatthäst senaste tiden och jag har hört och läst att det är extra viktigt att skritta mycket. Så innan jag satt upp på ryggen så promenerade vi en stund på ridplan,sedan satt jag upp,skrittade i båda varven innan vi tog lite trav. Okej,då menar jag 4-5 steg/varv 2 ggr. Pigg häst men lyssnar så bra på ryttarens hjälper. Han har stor trav så jag var rädd att den skulle vara obekväm då vi inte har travat på lite över 3 månader men det kändes bra och kunde hålla takten med hästen utan att falla bakåt eller framåt så det är riktigt härligt! Efter lite trav tog vi skritt en stund till fast med långs tyglar. Hoppade ner och promenerade ett helt varv innan avslutning. Han var så himla glad och nöjd när vi var klara. ❤️ Jag trodde inte jag skulle få lite träningsvärk i benen för vi travade bara lite men jag har noll muskler kvar så lika bra att ta lite trav i taget för att sedan öka. Nästa vecka får vi börja trava ännu mera men vi tar det lugnt. Vi har inte bråttom!  

En i stallet,hennes fodervärd som hon har åt sin häst,red en ridlektion idag ​(samma instruktör som jag och Harri brukar ha) som jag tittade lite på och oj jestas vad man kan bli ”jag vill också rida ridlektion” men om allt går enligt planerna för Harris del så kanske vi kan ta ut våran instruktör mot våren/sommaren om inte hösten. Det beror på hur lång tid jag har planera att sätta igång honom. Veterinären sa att om 1-2 månader borde vi har kommit så långt att Harri är full igång men återstår att se. 

Likes

Comments

​Igår var det en bra dag. Skrev ju i förra inlägget. Jag hade hoppats och önskas så mycket att Harri skulle vara frisk nu,frisk till min födelsedag och det hände. Jag fick en frisk häst och det var det enda jag önskade. 

Harri har alltså spatt i mellersta glidleden men det såg väldigt bra ut så vi inte behövde ge kortison. Det såg väldigt bra ut så vi fick godkänd att börja rida normalt igen. Vi har en lång och lugn igångsättning att se framemot. Jag tror att Harri kommer va lika glad som matte som får göra något annat än att bara skritta. 

Och ja,jag är tydligen 25 år nu. Det kan jag inte fatta och jag hänger inte med heller. Åren går och man glömmer hur gammal man är. 5 år kvar till 30 då. Jag har ingen ålderkris ÄNNU. Jag vill ju ha en man och egen familj men jag tycker 25 år är ganska ungt ännu för det. 

Likes

Comments

FRISK!!

Bästa födelsedagspresenten som man kan få!!

Nu blir det en lugn igångsättning som ni får följa med.

Likes

Comments

Jag har länge velat sitta mig ner och aktivera bloggen igen men det har inte funnits tid eller så har jag helt glömt bort. Men nu,nu ska det bli ändringar!

Vi har haft fullt upp här hemma,valpköpare,trimningar och mera valpköpare. Jag har även varit till Gran Canaria i början av året i en vecka för att hälsa på min andra släkt.

Nu har det lugnat ner sig en tid (puuh!) Samtidigt som vi har haft mycket här hemma så har jag även försökt spendera tid i stallet med Harri. Inget nytt på den fronten. Vi har skrittat väldigt mycket. Denna vecka var det tanken att han skulle skrittas en liten stund per dag men vädret bestämde sig att allt snön skulle smälta på ridplan och sedan frysa fast vattnet så han har bara fått tagit det lugnt sedan förra veckans torsdag med få promenader då och då. Nu på fredag ska vi till kliniken igen för att röntga benet(där spatten ligger) för att kolla läget och förmodligen behandla spatten om så behövs. Hoppas naturligtvis att vi får goda resultat så vi får åtminstone börja trava lite. Men vem vet,det kan vara dåliga resultat också. Hoppas dock inte. 


Likes

Comments

Daniela(Harris medryttare) kom och fotade mig och Harri i söndags. Jag åkte till 11 i stallet och fixade allt och även planerade vad Harri skulle ha på sig vid fotograferingen då jag ville han skulle se ut som en tomte i år! Dock var ju tomte mössan lite stor åt honom så lite besviken blev man nog. Vi skrattade mest då han såg söt och lite konstig ut med mössan på. Harri tyckte inte heller om mössan till en början då han skakade lite på huvudet som sen snabbt försvann,sötnöten då! Vi fotade en stund,lite ridbilder och samt ståbilder. Blev riktig fin bild! Jag är så himla nöjd med bilderna och hennes hjälp som tar hand om Harri då jag inte har tid så såklart hon ska få en julklapp. 🤫

Bjuder på lite bilder som hon tog i söndags;


Likes

Comments

Ni vet när man har en nära vän sedan flera år tillbaka och mitt från ingenstans så slutar man umgås. Visst,vi har båda varit upptagna i år,båda har jobb,jag har hästen och andra saker,hon har en sambo och några andra saker säkert för sig. Men hur har det sluta såhär? Har vi glömt varandra? Vi går vidare med våra liv som inget har hänt. Hon har bytt namn och flyttat ihop med sin pojkvän. Hon skulle ju inte förändras. Året var 2016,då sågs vi lite oftare,men sakta såg jag hur hon förändrades. Har du glömt mig? Jag har inte glömt dig,jag saknar min bästa vän. Men säg mig,i alla dessa år,när jag var vid din sida,förtjänar jag inte mera än bara ett ”Hej”?

Men vi vet båda i slutändan att det skulle sluta såhär. Jag behåller mina minnen med dig för jag saknar fortfarande dig,prata med dig om allt möjligt. Hoppas du har ett bra liv,ett bra liv med din sambo och dina nya vänner. 

Ett kapitel i mitt liv som måste avslutas.


Likes

Comments

Denna vecka kommer jag ha mycket att göra. Så det är väl tur att man har en medryttare som kan skritta hästen i några dagar denna vecka men självklart så blir det stalldagar för mig med och då ska det skrittas ut. I söndags stannade vi på ridplan och tränade lite på min balans. Hästen helt chill fast det stormade och ridplan var som en sjö. Långa tyglar och inga stigbyglar en stund för mig och jo,dessutom med en hand lite då jag var ”tvungen” att filma på ryggen. Harri travades och galopperades sist i oktober,sedan dess har det varit mycket vila och mycket skrittas. Helt otroligt att han är så snäll och lugn. Men han kan nog ibland få för sig att han ska försöka trava. Självklart rider jag alltid med stigbyglar till en början och om han har varit lugn hela tiden och avslappnad så tar jag den risken att släppa stigbyglarna.

Imorgon blir det stall,rida en sväng(kanske,om tiden tillåter) för att sedan köra iväg och handla nån snygg och fin t-shirta. Idag har jag allafall köpt smink klart för helgen och nej,jag använder inte så mycket smink och har inte den intresse heller att spendera flera minutrar på toaleten. På med mascara och thats it!😁 Men nu råkar det hända något speciellt på lördag så då vill man ju var lite finare än normalt. Det som kommer och hända på lördag så kommer jag kanske att skriva någon annan dag.🤫

Men idag kväll ser jag framemot ”Det stora hoppet” finalen. För min del tycker jag att båda lagen är en värd vinnare för om man tänker hur båda papporna har utvecklats bara på några veckor. Från att ha aldrig suttit på en häst till att kunna rida bra. Återstår att se vem som vinner!

Likes

Comments

Roligt tycker jag att jag har ögt Harri i ett år idag men samtidigt får man fira självständighetsdagen. Han fick morötter,pussar(såklart) och vi red ut en sväng. Först red vi på ridplan och sedan ut fram och tillbaka. Dagen till ära hade vi öven solen med oss. Faktiskt för ett år sedan,nör jag provred honom en gång till innan köp så hade vi exakt lika mycket snö och exakt likadant väder.😅 Jag hoppas verkligen att vi kan komma igång nångång nästa år för jag är så himla ridsugen eller ja,att kunna jobba mera med hästen.

Det som jag är nöjd med att jag är klar med att köpa julklappar för i år. Kan du tänka dig det? Allafall,kan jag inte det. Brukar ju ”snabbköpa” julklappar några dagar innan jul men är rätt nöjd att jag är fördig i god tid detta år. Eftersom det är Zoeys(min brorsdotter) första jul så ska hon absolut få många julklappar,framförallt om man har en faster/fadder som älskar att skämma bort Zoey.😂 Tror nog dock det kommer att vara så varje jul,helt säkert! 😅

Likes

Comments

​Jag får skritta med honom fast varje dag i 10-20 min. och det är jag glad för MEN jag saknar att riktigt jobba i både skritt och trav. 

Likes

Comments