Mitt beroende är ett allvarligt problem..

Jag satt härom kvällen och tänkte när jag kollade på Youtube och såg Therese Lindgrens vego med Therese video. Jag har på senaste tiden käkat godis, kakor & läsk länge nu. Ja jag är sockerberoende och måste verkligen ta tag i det nu innan det går för långt. Då jag bor hemma fortfarande och mina föräldrar har alltid läsk hemma, godis & nästan alltid kakor hemma. Så att gå på en ”diet” kommer vara roligt svårt i början då jag måste avgifta min kropp. Jag har alltid haft problem med mitt blodsocker. Då en tid gick de för långt med mitt sockerberoende och tog blodprover ofta då föräldrarna blev oroliga och även min läkare pga att jag aldrig orkade något igen och åt bara godis och onyttigheter. Då det visade sig att mitt blodsocker vart ganska högt. Så jag ska egentligen akta mig för sötsaker eftersom min kropp kan få diabetes om detta går för långt. Jag kommer kämpa mig igenom detta då jag har klarat det innan. Jag känner att jag vill börja äta mer fräschare mat och nyttigare. Dricka massor av vatten istället för läsk. Äta grönsaker med dippa istället för godis, och linschips. Äta mer hälsosamt till frukost och mellanmål samt middag. Måste bli mätt då sockersuget kommer så fort jag ätit och inte är mätt.

Jag vart förkyld för några veckor sedan och blev de förra veckan igen. Då jag kom på att den kosten jag har stoppar i mig har inte varit bra så jag tror nog att de kan vara en anledning till varför jag har blivit sjuk igen. Känner mig fortfarande inte helt frisk från förra veckan men jag tror att de är maten jag stoppat i mig som gör mig sjuk. Jag känner mig ”äcklig” nu då jag äter godis, dricker stora mängder läsk. Alltså det intaget socker jag får i mig om dagen är brutalt. Många av er tror säkert att jag är nyttig osv men jag har en dåligt förhållande till socker. Har haft det sedan jag vart liten och sitter fortfarande kvar. Jag vet att läkaren har sagt till mig om jag fortsätter som jag gör kommer det sluta med diabetes då mina värden är sisådär. Så jag måste börja skärpa mig innan det är för sent.
Allt blir ju lättare när jag flyttar hemifrån för då kan jag handla hem massor av grönsaker och fräsch mat. Inte handla hem kakor, läsk och godis. Vilket gör de lättare också för då har man inte allt detta hemma. Medans nu är de extremt svårt då jag ser läsken i kylen varje gång jag öppnar kylen och ser dessa kakorna som ligger på köksön. Men de är att försöka styra hjärnan då de är hjärnan som blir galen. Försöka överrösta hjärnan att nej jag ska inte äta de. Och verkligen bestämma sig och ta ett annat alternativ istället.

Gillar

Kommentarer