WEEK 31!

Hej alla fina,

Idag är det dags för vecka 31, (30+0) med andra ord ungefär 69 dagar kvar om hon håller sig till tidsramen, helst får hon gärna titta ut typ 2 veckor förtidigt, hade varit skönt, är trött på att vara gravid nu! :( egentligen hade jag fått gå hem på graviditetspenning den 22 december, men har valt att försöka jobba fram till den 14 Januari, dock är de bara typ 10 pass kvar, för går på semester mellan den 22 dec-2 jan, ska bli skönt, dock känns de som man har saker planerade typ varje dag där mellan jul och nyår, men sen får man ju försöka ta det lite lugnt och fixa lite inför "lillans" ankomst♡

Bebis v.31

Längd: ca 40cm vikt: ca 1,5kg

Mina organ är nästan helt färdiga nu. Det är lungorna som tar längst tid. Och så behöver jag lägga på mig mer hull. Magen börjar bli lite trång och kanske känner mamma att mina rörelser håller på att ändra karaktär. Från att ha varit kraftiga, som slag eller sparkar, är de nu mer svepande och dragande. Rörelsemönstret ska dock vara lika frekvent som tidigare. Om mamma tycker att det är lite för stilla inne i magen kan hon försöka få mig att svara genom att putta på magen, eller dricka ett stort glas kallt vatten, då brukar jag vakna till. Men skulle mamma uppleva att jag faktiskt rör mig mindre än vanligt ska hon prata med sin barnmorska eller vända sig till förlossningen för konsultation.

Om jag är mammas första barn är det ganska vanligt att huvudet redan nu fixerar sig ner i bäckenet. När det gör det kan bäckenet helt plötsligt kännas mer stabilt igen.

Ofta börjar mamma tycka att det känns ganska tugnt och jobbigt nu, och inte undra på, jag är ganska stor! Men fortfarande är det några veckor kvar så jag kan växa till mig lite mer innan det är dags att mötas.

Hur jag mår?

Har börjat må så illa igen, har tillochmed fått gå och kräka på jobb i mellanåt, och det har jag ändå sluppit innan, vet inte om det är för att det börjar bli trångt inne i magen nu och att det är det som gör en mer illamående, som sagt.. denna graviditeten har inte varit kul med allt kräkande och illamående, (tänkte skriva ett inlägg senare idag om mitt psykiska mående under de första 18 veckorna)

Sömnen?
Sömnen är heller ingen rolig del, har börjat få så svårt att somna, det liksom kryper i hela kroppen, har så svårt att varva ner, och det kliar i hela benen, känns som myrorna har kalas där, men det är ju bara bita ihopa.

Maten/cravings?
Cravingen är fortfarande fillidutter, och tänk känslan när man åker till Maxi för att handla de, så är dom helt SLUT!! paniken... får gå till hemmakväll idag och se om jag har bättre lycka där.

Träning?
vad är träning?

Veckans bästa?
Veckans bästa är nog att man har börjat lära känns "lillans" dygnsrytm, och att när man puttar på magen så får man alltid en box eller spark tillbaka, samt att när vi sätter på lite högre musik så vaknar hon till liv, då övar hon på de kommande movesen.. haha! En häftig känsla att det slår 2 hjärtan inuti min kropp, jag vet inte riktigt om jag fattat än att där verkligen växer en livs levande människa i min mage, hehe! och snart är hon på utsidan! WOW ♡♡

/nathanilsson.

Gillar

Kommentarer

nalibuu
nalibuu,
längtar <3
nouw.com/nalibuu