Barnmorskan sa imorse att lilleman har sjunkit ner och fixerat sig nu, super spännande att det är 7 veckor kvar till bf. I eftermiddag skall vi på föräldrakurs igen och denna gång är det "föreläsning" om förlossning och smärtlindring. Det känns jätteskönt att få så mycket information man kan få, som dom säger på gravidpodden "kunskap är makt". Att försöka vara förberedd på något man inte kan förbereda sig på är ju faktiskt lite galet ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är helgen här igen efter en lite jobbigare vecka med förvärkar och ryggont. Men helg innebär vila, det är mitt största mål med min lediga tid nu fram till förlossningen, att vila så mycket jag bara kan så jag har kraften när det gäller även fast jag är övertygad om att man "får kraften" när man är där och det är dags så känns det skönt att få förbereda sig lite, inte bara fysiskt utan kanske psykiskt också. Det känns lite konstigt att graviditeten skall ta slut, känns på något sätt som det alltid ska vara såhär och så overkligt att föreställa sig vad som skall komma efteråt, man börjar äntligen vänja sig med magen och vilka kläder som funkar lagom tills allt är över, lite vemodigt nästan även fast det kan vara extremt jobbigt att vara gravid ibland så är det så så mysigt. Samtidigt som jag inte står ut att vänta längre på att få reda på vem det är som jag gått och bakat ihop, hur han ser ut och få lära känna honom, kliva in i ett nytt kapitel och få bli en familj ♡

För Mattias så innebär helg match och denna gång är det mot Malmö på bortaplan, så just nu i skrivande stund sitter dom på bussen på väg mot Malmö och lär komma fram sent ikväll. Och dom kommer inte hem fören sent söndagkväll igen, det är en av dom matcherna som är längst bort men efter detta är det bara 3 matcher kvar till kval och det är 2 hemmamatcher och 1 borta mot Warberg. Visby ibk förlorade sist när dom mötte Malmö och nu är dom i stort behov av 3 poäng såhär nära kvalet så jag hoppas verkligen att dom kommer hem med en vinst! Denna helg blir alltså utan Mattias men jag är så glad över att han åker på match någon helg ibland istället för att vara ifrån varandra i veckoperioder som vi hade det när vi bodde i Kalmar och jag pendlade hit, så det är positivt ändå.
Nu är det Talang och popcorn på schemat! Trevlig helg •

Likes

Comments

Idag stod det derby på schemat och Visby mötte Craftstaden här på hemmaplan och det blev som vanligt så jämt mot slutet och nerverna satt utanpå kroppen, knappt så man vågade ha ögonen på bollen haha. Det slutade till slut med vinst 7-6 då Visby gjorde avgörande målet med mindre än 2 minuter kvar av matchen, så nu ligger dom på 4e plats i tabellen och har möjlighet till kval. Det är nu 4 matcher kvar till kvalet, spännande!
Julianne och hennes föräldrar ifrån Bahamas är här nu och dom är glada över att det är snö vilket är exotiskt och vackert för dom, precis som deras stränder och hav är för oss. Dom visste knappt vad innebandy va men följde med och såg matchen idag och dom blev positivt överraskade och tyckte det var en rolig och händelserik sport, sen är ju stämningen under en sån match svår att undgå ;) När dom kom till Sverige hade dom med sig massa fina kläder till lillkillen som jag ser fram emot att få se på honom istället för ihopvikta i hyllan. Nu är han 80% färdigbakad ♡ Mattias är ute med laget ikväll och firar vinsten, och jag passar på att vila. Kroppen skriker verkligen efter vila just nu, känner mig slut på alla sätt och det känns mer än perfekt att det är söndag imorgon vilket innebär mera vila! 

Likes

Comments

Kliver nu in i vecka 32 med glädje över att det är 2 månader kvar till bf! Jag ser verkligen fram emot de sista som ska göras innan det är dags, föräldrakurser är inbokade och alla kontroller hos barnmorskan har jag fått datum på. Få tvätta upp alla bebiskläder och packa bb-väskan ser jag fram emot, förbereda och känna mig mer redo för vad komma skall.
Jag har mer och mer för varje dag som går nu tänk på och börjat inse att jag skall vara med om en förlossning, jag skall alltså få ut en människa ur min egen kropp ?  Hur går det till ? Vilken smärtlindring är bäst ? Hur lång tid kommer det ta ? När händer det ? Hur märker jag att det är på gång ? Kommer jag tycka det går för fort ? Kommer det ta för lång tid ? Blir det akutsnitt ? Kommer vi komma hem utan bebis ? Kommer jag kunna gå på toaletten efteråt ? Är han frisk ? Vilka förlossningsskador kommer drabba mig ? Hur lång tid kommer det ta innan jag återhämtat mig ? Hur ont kommer jag ha ? Tankar jag undvikit väldigt mycket hittills då dom skrämmer mig lite, bristen på kontroll, ovissheten. Men försöker tänka att kvinnor fött barn i all tid och nu har vi till och med turen att ha sjukhus/smärtlindring, att man är starkare och grymmare än vad man tror att man är. Försöka lita och lyssna på min kropp och bara hänga med, ta en värk i taget och tänka att varje sekund av smärta är sekunder närmre bebis. Samt att vara öppen för att allt kan hända, att varje förlossning är unik. Jag tror även att de sista mötena hos barnmorskan och föreläsningar om smärtlindring, andning, amning och "föda utan rädsla" kommer att förbereda mig mer och göra att jag känner mig mer bekväm och trygg i den ovisshet man ändå inte kommer att bli av med.

Likes

Comments

Idag har det varit tungt på jobbet, en skada jag tagit på mig i axeln har kommit fram igen efter att ha varit borta 1 år. Jag är överbelastad i båda axlarna nu efter att jag slutat belasta den vänstra jag först fick ont i förra året och belastat den högra istället, men skadan känns inte i den vänstra längre men den kommer antagligen komma fram nu när jag inte kan belasta den högra helt plötsligt. Alltid är det något! måste uppsöka en sjukgymnast och ta tag i problemet, har verkligen skjutit upp det för länge nu. Ringde till 1177 och rådfrågade om smärtlindring då det känns som att inget är rekommenderat under graviditet/amning. Alvedon och värme fick jag som svar så nu sitter jag i badkaret och hoppas det släpper så jag kan sova i natt i alla fall. Om man ska tänka positivt är det ju tur att jag snart är mammaledig men lär ju få använda armarna ordentligt då med ;) Annars är det så kul att jobba och va tillbaka i Visby på heltid, och så typiskt när jag verkligen sett fram emot att kunna jobba så mycket det bara går nu in i det sista. Hoppas på en förbättring och att jag får må bra tills lilleman kommer till utsidan, få veckor kvar men man vet inte vad som väntar eller vad dessa veckor kommer att överraska mig med. Ta en dag i taget Nathalie.

Likes

Comments

Idag var det dags för första matchen efter återkomsten till Visby IBK. Den slutade med förlust 5-7 mot Jönköping, men Mattias kunde inte ha gjort det bättre tycker jag, efter att bara ha varit med på 2 träningar tillsammans med laget efter klubbytet och till och med lyckas göra ett mål! En riktigt bra start med andra ord, och så kul att han får förtroende och får spela så mycket som han förtjänar i jämförelse med Kalmarsunds bänk.
Här hemma har saker och ting hittat sin plats och Mattias börjar jobba på sitt gamla jobb som han hade innan flytten till Kalmar redan imorgon. Så nu jobbar vi på samma gata igen och allting känns som det ska, och vi känner oss äntligen hemma ♡

Likes

Comments

Det är verkligen en otrolig skillnad på hur magens form och storlek är beroende på vilken tid på dagen det är, knappt så det syns när jag vaknat och sprickfärdig på kvällen. Han börjar verkligen bli stark nu, man känner alla rörelser och trycket mot kissblåsan, revbenen och andra organ som lyckas komma i kläm ibland blir allt starkare och smärtsammare. Det känns så konstigt att han är så nära mig (till och med i mig) men att man inte kan se honom eller veta vem han är, nyfikenheten äter verkligen upp mig ibland.

Likes

Comments

Idag välkomnar vi vecka 31 med besök hos barnmorskan, eftersom flytten ägde rum nu så fick jag ta om alla prover man gjorde på inskrivningsbesöket i början av graviditeten i Kalmar och prata lite om graviditeten överlag så man kan säga att det blev som ett till inskrivningsbesök+kontroll. Bebis växer som han ska och följer kurvan på pricken än så länge, skönt att få det bekräftat efter lite oro om att magen stannat av lite men den hade tydligen växt 4 cm sen sist ;) man blir tydligen lite förblindad! kändes i alla fall så bra, fick en fin första uppfattning och kände oss välkomna. Det kändes som dom brydde sig, hade koll/intresserar sig och vill ha koll, informerade oss bra om allt och jag är nu riktigt nöjd över att vi hamnade i Visby ändå.

Igår blev det även klart att Mattias är fri FBC Kalmarsund och tillhör nu Visby IBK igen efter att han fick köpa ut sig själv för att kunna få fortsätta spela på annat håll då han brutit sitt kontrakt. En spännande tid framför honom nu med mycket träning och matcher i kampen mot kvalet, och att det faktiskt inte är helt omöjligt att han får möta Kalmarsund i kvalet längre fram i vår. Spännande minst sagt!

Likes

Comments

Nu är lägenheten tömd och städad, mamma och Mattias är påväg hem till Gotland igen med alla våra saker och jag kom precis hem från jobbet. Tänkte mig att jag skulle somna en stund så jag är pigg sen när dom kommer med båten och flyttbilen skall tömmas, tror dom är här runt 00.30, sen ska bilen lämnas tillbaka imorgon kl 8. Tänkte åka med Mattias då och äta nån mysig frukost nånstans i stan innan jobbet. Njuta av att det är klart, eller som mamma sa i telefonen förut "nu är det bara resten kvar" ;) men från och med idag är jag och Mattias på samma ställe, slipper pendling, vara ifrån varandra och ha saker på 2 ställen. Snart är ALLT här, och det får ta den tid det tar att få ordning på grejerna. Känner mig inte stressad över det än i alla fall, just nu är jag bara lättad men det kommer nog.. om jag känner mig själv rätt!

Likes

Comments

Nu är helgen snart slut, och Mattias sitter med mamma på båten till Oskarshamn nu för att åka och tömma och städa ur lägenheten i Kalmar. Och det känns faktiskt bra att kunna stänga den dörren och lämna det bakom sig nu. Jag stannar på ön för att jobba, men om allt går som det ska så är dom tillbaka med flyttbilen här på Gotland redan imorgon kväll, längtar så tills allting är klart och på plats! Eftersom vi ska hyra boende av min mamma så har vi röjt undan lite och fixat plats för alla våra saker, Mattias fick med sig litegrann i bilen när han kom hit i fredags men det var i stort sätt bara barnvagn och dylikt. Jag minns att vi hade det knepigt att få plats med allting i flyttbilen när vi flyttade till Kalmar, och nu har vi hyrt samma flyttbil som då och har en del nya prylar som vi samlat på oss. Känns tryggt att mamma är med och hjälper Mattias att fylla bilen då vi grejade det lite halvbra sist ;)

Jag ska ta mig ett bad och slötitta på tv resten av kvällen, ladda upp inför en ny jobbvecka och mitt första besök hos mödravården här på Gotland som innebär ny barnmorska, spännande!

Likes

Comments