Måndagens äventyr

11/11:

Vi mötte upp Rasmus, Linus, Joakim och Anna utanför vårat hus vid 10-tiden för att vi skulle åka och handla på Independence Store (billig matbutik typ som Walmart). Vi gick ner till byn, köpte bussbiljetter och en varsin kaffe sen var vi redo att shoppa! MEN, först skulle vi åka åt helt motsatt håll från Independence Store för att titta på en fin flod och nånting som kallas för Train Wreck.

Efter cirka 20 minuter var vi framme vid rätt hållplats. Bussen stannade i en jättefin liten by med fina moderna lägenhetshus och en stor atlet hall, det visade sig att denna by var uppbyggd endast för att länderna som var med i OS 2010 skulle ha någonstans att bo. Efter OS blev lägenheterna till salu och det är nu helt vanliga människor som bor där.
Vi gick ungefär 10 minuter in i skogen, längs med en mäktig flod som hade en del mini vattenfall i sig. Men framförallt väldigt klart vatten, det såg badvänligt ut med det är nog på tok för kallt!
Sen kom vi fram till stop nr 1, hängbron över floden. Ingen av oss har gått på en hängbro förut så det var häftigt att få göra det, och naturen runt omkring gjorde inte upplevelsen sämre. Jättefina höga gröna träd ramade in floden och dess klara vatten, det var grymt. Linus hade en drönare, så vi fick riktigt häftiga filmklipp från den!
När vi var färdiga med att fota, filma och gunga på bron så gick vi över till Train Wreck.
För er som inte vet vad Train Wreck är så kommer här en kort beskrivning:
På 1950-talet (om jag minns rätt) var det ett godståg med ex antal vagnar fyllda med timmer som skulle åka från punkt A till punkt B. Dem låg efter i tidsschemat vilket gjorde att föraren av tåget ökade hastigheten i hopp om att ta igen tid, det gick lite sådär. Den höga hastigheten ledde till att tåget spårade ut i en kurva och vagnarna hamnade lite överallt i detta skogsparti utom loket som sägs ha hamnat i floden. Man tog bara bort dem vagnar som var en fara för andra tåg, dvs nära spåret. Resten av vagnarna lät man vara och det har idag blivit en turistattraktion.

Efter ha varit där ett tag så gick vi tillbaka till byn, där åt vi lite lunch, spelade pingis, klappade en hund och tog reda på hur vi skulle ta oss till stopp nr 2: ett vattenfall.

Det gick inga bussar dit, så det fick bli taxi. Det tog ungefär 10 minuter att ta sig dit, och från där vi blev avsläppta till vattenfallet tog det max 5 minuter. När vi gick dit så kändes det inte som att det kunde finnas något vattenfall i närheten för det var bara en liten flod som rann och vi såg inga höjdskillnader utan allt var jämn nivå.
Sen kom i fram, och där var det! Ett stort vattenfall på 70 meter som dök upp från ingenstans kändes det som. Det blev nästan lite höjdskräck känsla när man kollade ner, för det var ett stup lixom rakt nedanför. Det var jäkligt mäktigt att se vattenfallet, utsikten och naturen runt omkring.

Efter detta var tanken att vi skulle åka till Independence Store och storhandla, men så blev det inte. På vägen tillbaka såg vi att det fanns ett promenadstråk till en bro där man hoppar bungeejump ifrån över en flod. Det stod att det bara skulle vara 2km bort, så vi tänkte att det hinner vi med innan. Vi började gå dit och det tog kanske 30 minuter, det började regna samtidigt vilket vi inte hade tänkt oss. Väl framme vid bron så var det lite coolt eftersom den är rätt så hög men vi hade nog tänkt oss något ännu mäktigare. Så vi gick tillbaka i regnet samtidigt som det började blir mörkare. Vi skrämde upp varandra och sa att björnarna i Kanada är som mest aktiva i skymning. Det fick oss att gå fortare och vi grejade sträckan på 20 minuter. När vi var tillbaka på parkeringsplatsen så jagade vi rätt på en taxi tillbaka till Whistler där vi käkade burgare och sen var vi ganska trötta så vi gjorde inte så mycket mer.#Kanada #TrainWreck #Brandywinefalls #nature

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229