​Plugget har dragit igång – och med råge. Det är så mycket som ska betas av och jag frodas i det. Det är en härlig klass, jag har funnit härliga människor jag kan plugga med, samt umgås med på ett mer privat plan och den kombinationen för mig betyder väldigt mycket.

Något av de första sakerna som vår föreläsare sa var "det är ingen självklarhet för vissa att sitta här idag" och det fick mig att fundera på min resa hit. Idag tog han upp den väsentliga skillnaden mellan arbetarklass och medelklass i språkanvändning samt kultur och jag kunde relatera på det mest brutala sättet någonsin. Jag kunde blicka tillbaka på våra middagar runt middagsbordet där konversationen var lätt och oftast ganska icke-existerande och på mina sena kvällar där jag satt på synonymer.se för att hitta betydelsen av ett – för mig – komplicerat ordval i en uppgift. Jag strävade hårt och länge för att utveckla mitt vokabulär just för att kunna göra mig förstådd på ett mer invecklat plan och tack vare det kunde jag någonstans greppa vad "utförligt och nyanserat" betydde. Den beskrivningen och det kravet på en prestation kan sitta kvar än idag när jag ska genomföra något – är det här utförligt nog? Är jag tillräckligt nyanserad och inkluderande? Så det är med både för- och nackdelar som jag har lagt den här energin på att någonstans känna mig bra nog

För alla är det inte en självklarhet att sikta in sig på eftergymnasiala studier och att kunna lägga den energin som det ändå tar att plugga ännu mer efter alla år i skolbänken och det är först nu som jag inser det. Någonstans på vägen är jag väldigt tacksam över mina egna prestationer som tagit mig dit jag är idag, men jag är samtidigt väldigt ödmjuk inför det här icke-sagda kravet som tycks finnas att samtliga ska sträva efter mer än att "bara ta studenten". För det är ingen självklarhet. För någon. Somliga är kräkfärdiga av plugg efter studenten, andra ser det som ett nödvändigt måste och sen finns det kanske de som är som jag. Som vill förstå världen ur alla dess aspekter och som blir som en svamp när det gäller kunskap. Jag tycker det är så intressant hur vi tenderar att snöa oss in på vikten av eftergymnasiala studier när realiteten är långt ifrån sådan. Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här, men jag är tacksam. Gentemot mig själv och de som någonstans funnits där längs med min vandring till där jag befinner mig idag.

Vi hörs.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallå godingar!

Idag hände något fett ballt. Jag började universitetet och träffade en massa härliga människor samt blev så jäkla säker på att det här verkligen är något jag vill göra. Tror de flesta som gått/går sin drömutbildning kan förstå vad jag jiddrar om. En kommer liksom bara in i föreläsningssalen, ser alla de andra nervösa ansikten och ler inombords pga en känner sig hemma med en gång. Jag mindes lektionssalen från ett av mina studiebesök i tvåan på gymnasiet, vi hade varit i exakt samma sal och jag hade sett exakt samma ansikten som jag fick göra idag när prefekten, studievägledaren samt studierektorn tågade in i rummet och hjärtat fylldes av ett slags brusande som kan liknas vid kolsyra. Att sitta här hade jag drömt om sen jag satte mitt första steg här och att jag fick vara här nu kändes helt otroligt.

I morgon är det dags för den första föreläsningen. Jag kommer säkerligen önska att jag hoppade av x antal gånger under programmets gång men för tillfället vill jag bara sväva i lyckan. Har saknat plugget och strukturen jag brukade ha tidigare.

Vi hörs.

PS. Är så lycklig över att mitt hår börjar bli långt. DS.

Likes

Comments

​Julen för mig är en oändlig damm av ångest som är så otroligt svår att bortse från i och med att det är årets största högtid. Folk skuldsätter sig för de perfekta julklapparna, matdemonerna i bakhuvudet frodas när julbord efter julbord serveras och ångestklumpen växer alltmer när alkoholen serveras och vuxna dansar på borden. Ändock är julen en favoritårstid för så otroligt många människor och jag unnar dem verkligen det. Alltså verkligen. Det är bara jag som inte alls kan kännas vid det här "myspyset" som somliga andra tycks göra, för mina tidigare jular har varit så otroligt betingade med ångest och skuldkänslor. 

Hur som haver - trots mitt obehag inför att köpa julklappar (pga vill ge min familj hela världen men plånboken säger nej) har jag nu äntligen bockat av alla som står på min lilla lista i år. Känns ofantligt skönt och jag längtar tills mina småsyskon öppnar de som jag köpt till dem. Är verkligen en sucker på att vara storasyster pga vill skämma bort mina småsyskon till det grövsta haha. 

Fett flummigt inlägg men kände att jag behövde få kasta lite skit på julen, på de föräldrar/anhöriga som väljer att supa i barns/ungas närhet och till kapitalismen som hetsar konsumenter till att köpa lite mer än de har råd med. There - I said it. Lär väl komma något mer skitinlägg framöver, men nu ska jag äta kakor och kasta in en maskin tvätt.

Likes

Comments

​Hej! 

Längesedan jag kikade in här. Längesedan jag kom ihåg att den här bloggen existerade, men lustigt nog insåg jag det i samband med att jag saknade en plattform att skriva på som inte tar någon fysisk plats i min lägenhet. Smattrandet på tangentbordet är dessutom väldigt lugnande - så det är ju ett plus i sig. 

Efter två veckors semester och en månad kvar innan jag börjar plugga har dagarna liksom börjat flyta samman. Det är med nöd och näppe som jag kommer ihåg dag och datum (tror det är pga nedräkningen till julafton tbh) och min hjärna gillar inte riktigt det. Jag är så otroligt van vid att ha hela min vardag under kontroll och veta exakta tidpunkter som jag måste förhålla mig till, men nu behöver jag inte förhålla mig till något alls. Wow, vilken omställning. Är nästan lite stressad över det pga har inte fått ta det såhär lugnt sen jag tog studenten 2016 - och då var det två veckor det rörde sig om. 

Men! Måste få säga en ganska fet grej. Jag kom in på min drömutbildning. Kan inte fatta det riktigt själv ännu, men jag kom in på medie- och kommunikationsprogrammet på Göteborgs Universitet och det är verkligen helt sinnessjukt. Har hela tiden tänkt att jag kommer komma in som reserv och att jag typ kommer behöva göra om högskoleprovet för att ens ha någon chans, men jag kom fucking in. Galet. Hela mitt väsen längtar efter skolbänken samtidigt som det i bakhuvudet finns en liten svävande nervositet över vad jag ska göra efter de här tre åren, men det får jag handskas med senare tänker jag. Det viktigaste just nu är att jag klarade det. Jag kom in. De tre orden är som ett mantra som fastnat i mitt huvud för att någonstans få mig själv att greppa det. Så. Sjukt. Kul. 

Nu ska jag kila iväg och beundra dimman som lagt sig över staden samt köpa nya skor. Har ingen julkänsla, men den infinner sig säkerligen snart (hoppas jag). 

Vi hörs (om jag inte glömmer av bloggen igen). 

Likes

Comments

Hej på er!

Vilken vecka. Började veckan med att dra på mig en förkylning och avslutade den med att se Lana Del Rey - kontrast? Eller ja, tekniskt sett avslutade jag veckan med att säga hejdå till Sera, men det var inte alls lika roligt som att se Lana. Det var inte roligt alls faktiskt, men får ta mig till Stockholm ca pronto.

I år var det dags för mitt fjärde år på Way Out west och det var en del känslor som svämmade upp. Den övervägande delen bestod av tacksamhet för de personer jag fick dela min festivalupplevelse med och även för att jag i år igen fick uppleva den magi som bara Way Out West kan erbjuda. En annan del av mig kände en viss melankoli och saknad av en nära vän som jag spenderade mitt andra festivalår tillsammans med och som sorgligt nog gick bort tidigare i år. Hela området florerade med minnen av honom och hur han levde livet på bara det sätt som just han kunde. Men - nog om det.

Annars har det inte hänt så mycket i livet. Jag har varit hemma i min lilla lya senaste två dagarna och tagit hand om den. Till min stora förtret har en av mina blommor dött, så nu ska jag ägna mina lediga dagar åt att försöka införliva min stackars kompanjon med all kärlek jag har.

Just det! Har börjat fila så smått på ett litet projekt jag förhoppningsvis kommer kunna starta upp i framtiden. Ska finslipa på det ett litet tag och utveckla min startidé, men det innefattar feminism så jag hoppas det blir roligt!

Det här var inte världens roligaste inlägg men jag behövde bara få dumpa av lite skit och bloggen fick bli min toalett.

Likes

Comments

Hallihallå! 

Long time no see. Trodde aldrig att jag skulle sätta min fot i bloggvärlden igen - men here we are. Har haft ett antal bloggar förut, men den här kommer bli slightly annorlunda, den kommer vara helt kravlös och det kommer vara en himla massa rants och massa käbbel helt enkelt.

Orkar inte skriva vem jag är eller någon lång presentation, det kommer resultera i existentiell ångest och det har jag inte riktigt tid med just nu i festivaltider. Tänker dock att jag kan skriva lite om vad jag pysslat/pysslar med, dels för att det är skönt och dels för att det kanske finns någon stackars krake som gått runt och undrat vad tusan jag har för mig. 

Efter studenten förra året hoppade jag direkt på universitetet och läste en kurs i genusvetenskap - vilket var skitkul och genererade i att jag blev ett par vänner rikare - och jag fyllde på med ett par vuxenpoäng. Det var även under kursen som jag träffade Ida, som säkerligen kommer dyka upp här titt som tätt då vi praktiskt taget är som ett kollektiv. Därpå började jag på ett jobb som jag än idag är kvar på - nämligen Telenor Kundtjänst. Planen är inte att stanna kvar där så länge, även om det har grown on me och jag uppskattar alla kollegor så längtar mitt lilla hjärta tillbaka till skolbänken och allt därtill. 

Just det! Har sen ett halvår tillbaka även en egen lägenhet i Göteborg, känns himla fantastiskt tycker jag. Visserligen är den på 20 kvadratmeter, men det viktigaste är att det är mina 20 kvadratmeter. Mysigt! 

Nu ska jag chilla vidare med Sera som är här under Way Out West. Kanske ploppar det upp några bilder - eller inte - det märker vi! 

Likes

Comments