Bolltäcke och jobb

Hej Mina Underingar! 😘

🌟

Har missat att berätta för er att jag var ju hos Arbetsterapeuten i Måndags och fick testa/känna på kedjetäcke och bolltäcke (om jag ens behövde de) och ligga med den på mig och se vilken form av täcke som skulle passa mig bäst och jag var lite skeptiskt till bolltäcken eftersom att jag har anhöriga som har de och jag tycker de verkar jobbiga och låter mycket när man rör sig men eftersom att jag sover med ett duntäcke vanligtvis så tyckte jag inte att de var något problem, i alla fall inte när jag testade dem (sen vet jag inte om de blir ett problem när man får hem täcket till sig och ska sova med de). Så bolltäcket överträffade mina förväntningar faktiskt, fick ligga med 7 kg i cirka 10 minuter. Efter de så fick jag testa ligga med kedjetäcket som vägde 6 kg i 10 minuter, de var de täcket jag trodde mest på eftersom att de blir mer kompakt på kroppen och de kändes väldigt bra till en början men efter ett tag började mina "trigger-punkter" i min fibromyalgi att göra otroligt ont och då bestämde jag mig för att jag ville ha bolltäcket och då bestämde vi att ses på hjälpmedelscentralen idag för att testa ut vilken "vikt" på täcket som passa mig bäst.
Fick även med mig några skattnings skalor om hur jag upplevde min sömn och hur min kvällsrutiner ser ut, som jag skulle ha med mig till nästa gång (idag alltså). Arbetsterapeuten såg på de jag hade skattat idag när jag träffade henne att jag verkligen behövde ett tyngdtäcke eftersom att min sömn var väldigt rubbad.  
När jag var där på hjälpmedelscentralen idag fick jag testa mellan 7 kg och 10 kg och jag testade båda täckena i cirka 20 minuter vardera.
Jag hade svårt att bestämda mig eftersom att 7 kg täcket var väldigt luftigt och bekvämt men jag saknade tyngden i den.
Medan i 10 kg täcket så fick jag tyngden och blev väldigt lugn och sövd men fick ont i kroppen av att dem tryckte lite för hård på vissa ställen på kroppen och att jag tror de var alldeles för tungt för mig.
Hade varit perfekt om dem hade gjort ett täcke som var cirka 8,5 kg istället då hade de varit perfekt för i alla fall mig.
Vi (jag och min arbetsterapeuten) bestämde oss i alla fall till slut för att de blev ett bolltäcke på 7 kg så min arbetsterapeut skulle beställa täcket redan idag. Så skulle de komma om cirka 2 veckor har jag för mig hon sa!? (är inte helt hundra)

Vi bestämde även idag att skulle hon höra av sig nästa vecka (eftersom att jag har fullt upp resterande vecka nu med jobb) om att jag behöver mer hjälp med vardags strukturen. Hon kunde hjälpa mig med att få till tavlan lite bättre efter mina önskemål och komma med lite nya idé till tavlan. Men även andra tips och trix kring vardags strukturen och prioriteringar. Vi ska även prata lite mer om hur jag ska få till min minnesträning på bästa sätt för just nu är de lite extra rörigt i mitt liv så har svårt att få till den tiden till att sätta mig ner och göra övningarna man göra (på datorn) för att jag vet att de ger mig otroligt mycket om jag bara ger de den tiden den behövs till träningen. Men de är svårt just nu! Jag har ju gjort denna minnesträning förut och jag vet att de fungerade väldigt bra då så jag tror ju på att de fungerar men som sagt man ska vara full engagerad i det då och få en kontinuerlig tid till de.

🌟


Blev även bokad på mer jobb på boendestödet i helgen 👏
Ska jobba 07:30 - 16:30 båda Lördag och Söndag, var en lite underlig tid (tyckte jag) men dem på resursen sa att de var extra förstärkning då så att man inte behövde körkort då för jag brukar inte kunna jobba dem tidiga tiderna eftersom att de brukar vara medicin delegering ute på landet annars den tiden.
Men de ska bli spännande att få jobba där i helgen och se vad det jobbet har ett erbjuda i helgen!
Under alla helgons afton och alla helgons dag! 🎃👻


🌟

Ska till minneslunden på Norra kyrkogården, här i Visby på Lördag efter jobbet tänkte jag och tända gravljus för min mormor och morfar som nu inte längre lever längre 😥
Men även för alla vänners vänner och alla döda för att visa att jag inte har glömt och att saknaden är lika stor nu som då men att man vänjer sig att leva ett liv utan dem betyder inte att man inte saknar dem varje dag ändå! ❤


Nathalie Johansson Funck

Gillar

Kommentarer

Lite uppdatering om vad som försiggår i mitt liv just nu!

Hej Mina Underbaringar ❣😘


Nu tänkte jag försöka uppdatera er så gott jag bara kan.
Nu är ju min ledighets vecka över redan.
Fattar inte vad tiden tog vägen, de gick lite för fort kände jag! 😅🤣🤷


Men har haft en del privata saker att ta itu med denna veckan som inte bara handlar om mig så av respekt gent emot dem inblandande så kommer jag att hålla tyst om vad de gäller. 🤐


Som ni kanske har märkt den senaste tiden på mina blogg inlägg så har jag antydd att jag är intresserad av en person och de är helt rätt, kan jag nu bekräfta er som undrat (om ni inte redan har fattat de)! 😘
Anledningen till varför jag inte velat avslöja något för er är för att jag har haft mina tvivel på mig själv om jag verkligen är redo för detta och jag har varit livrädd bli sårad igen.
Det känns därför jätte läskigt för mig att skriva just detta inlägg till er för att jag känner mig så otroligt blottad och sårbar när jag skriver detta! 
Men den här personen får mig att känna mig helt säker och utan tvivel på att slänga mig ut i de okända igen!
Det känns liksom att de är värt att våga släppa på mina spärrar och öppna mitt hjärta igen med den här personen. 🥰
För jag känner en sån trygghet, acceptans och förståelse med den här personen. ❣💖


Har även fått jobb förfrågan om att jobba mellan 14:30 - 20:30 på Fredag.
Sen kommer jag även börja senare hos L på Torsdagen för att L ville till sin mamma då så börjar 19:00 istället för 13:00 då, så de passa ju perfekt! 👌👍

Nathalie Johansson Funck

Gillar

Kommentarer