Fördomar

Jag har märkt att de är många som går runt i de dunkla och mår dåligt och tror att man är ensam med sina tankar men det är mer och mer vanligt att man blir sjukskriven p.g.a. psykiskt mående.
Det jag vill säga att det inte fel att må dåligt och att man inte är ensam trots att de kan känna så för de är ingen som vågar yttra sig om det för att man skäms. Jag talar endast ut i från min egna erfarenheter nu.
Samhällets tryck på hur man ska vara för att passa in blir allt mer pressande. Vi ska jämnt vara uppkopplade på sociala medier och jämnför oss med andra mer och mer. Man sätter sina egna behov åt sidan för att kunna anpassa oss för att passa in. Men de är bara en yta som man vill att folk ska ska tro. En ytan som ingen mår bra av. Det är lätt att skrapa lite på. Vi är så duktiga på att kritisera andra för att vi vägrar att se våra egna brister och börja jobba på dem i stället. Det är lättare att se andras brister men ingen människa är felfri. Visst för att man har dåliga dagar och kan irritera sig på vissa saker och har ett behov att uttrycka de men glöm inte att inte ta pari för att man ska ALLTID skaffa en egen uppfattning kring situationen man vet ju aldrig hela storyn om man inte höra bådas version och man vet inte varför folk agerar på ett visst sätt för man vet inte vad dem har varit med om tidigare och har för erfarenheter. Alla tolkar olika. Vi är olika och det är det som gör oss så speciella och unika.

Nathalie Johansson Funck

Gillar

Kommentarer