Döm aldrig de du inte förstår

Jag har nu bestämt mig vilket citat som jag ska rista in i min hud och föreviga det citatet för det är verkligen JAG.
Det symboliserar allt jag står för och är. Under hela min uppväxt har jag blivit dömd av andra och jag är väldigt noga på att inte döma ut någon i förtid. Jag ger alla en ärlig chans innan jag dömmer någon.
" Många lever i tystnad, många lever utan att berätta vad som egentligen händer i deras kropp och i deras liv. Människor lever i tystnad för att det är rädda för vad folk ska tycka och tänka eller kanske till och med rädda för att erkänna för sig själva vad det är dom egentligen känner. Jag förstår att folk är rädda för att berätta vad som egentligen pågår i ens liv. För folk dömer alltid utan att förstå och utan att veta. Jag tycker att man har rätt att behålla hemligheter, man behöver inte berätta vad man går igenom eller har gått igenom. Men människor SKA lära sig att inte döma människor.


Alla människor har rätt till att vara dom själva.


Det kan vara svårt att förklara för någon som inte förstår. Vissa människor har en daglig kamp med smärta eller illamående på insidan medan man ser bra ut på utsidan. För det finns saker som inte syns och som inte märks. Men bakom många människor leende finns det en osynlig sjukdom (ångest, depression, diabetes, epilepsi, autism, ADHD, Dyslexi, Cancer osv.) Osynliga sjukdomar som kan ha drabbat dem själva eller folk i deras omgivning. Men det finns även så mycket annat, fattigdom, dåligt självförtroende/självkänsla, olycka, osäkerhet osv.Man vet aldrig vad som pågår i en annan människas huvud eller kropp, men jag tycker att det är dags att man ska börja tänka efter och försöka förstå att alla är inte lika utan alla är olika och unika. "

Av: ibeliveinyou

Nathalie Johansson Funck

Gillar

Kommentarer