Hejsan!

Jag har nu startat en blogg med mig och min medryttarhäst, där kommer jag uppdatera om vad vi gör osv.

Vill ni börja följa den bloggen istället så är detta den @sunsetthehorse

Även denna också http://nouw.com/sunsetthehorse

bilden nedan ser ni vårat första inlägg och vill ni läsa hela så checka in på den bloggen.

Hoppas ni börjar följa oss där och hoppas ni även gillar bloggen! Vi syns där från och med nu👍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan!
Jag tänkte mest informera er om att jag och Sabina åker till Taffsnäs nu på söndag och stannar där till fredag, sedan är vi även där veckan efter.
Taffsnäs är en ridlägerverksamhet där dom även hyr ut hästar över vinterhalvåret. Alla deras ridlägerhästar är fjordingar!

Med att vi åker dit menar jag då att ni kommer få se en hel del saker som vi gör under dom dagarna, både här på bloggen och på våran youtubekanal! Vi kommer eventuellt lägga upp en video där vi visar vad vi gör om dagarna där och några videos på lite andra saker, allt från uteritt till dressyr/hoppning! Så helt enkelt kommer ni få se en del saker!

Varför ska vi åka dit då? Jo för att vi ska ha blockpraktik i skolan och vi fick då möjligheten till att välja vart vi ville vara och vi valde Taffsnäs. Så vi ska dit och ha praktik i 2 veckor.
Jag hoppas ni kommer tycka att det är intressant att se vad vi gör där och att ni följer våran youtubekanal och mig här på bloggen för mer bilder och videos.

Vi hörs snart igen!
#taffsnäs #horse #dressyr #fjordhästar #fjordingar

Likes

Comments

Hej!
Jag vet att jag ha varit borta ifrån bloggen under en period nu. Men jag har nu bestämt mig för att ta tag i detta ordentligt! Jag har verkligen saknat att blogga men jag har helt enkelt inte haft tid eller något att blogga om.
Men nu kör vi Igen!
Jag kan börja med att berätta lite om vad som har hänt. Jag har jobbat en hel del men även bara varit hemma med en kille jag har börjat träffa. Jag kan säga såhär mycket om honom, han är en underbar person som jag inte vet vad jag skulle göra utan. Jag älskar honom och det känns väldigt bra. Så småningom kommer ni nog få veta vem denna killen är! Så håll koll ;)

Det har inte hänt så mycket mer under den tiden som jag har varit borta ifrån bloggen men jJag har även ridit en hel del under tiden jag har varit ifrån bloggen. Speciellt på jullovet då jag hade en häst under hela lovet! Bild på honom finns nedan.

Brutus som han heter är en riktigt snygg häst, men i hoppning blir han något pigg och stark. Vill ni se en video på när jag både hoppar honom och rider typ dressyr så sök på Fancy UnicornsYoutube så hittar ni alla videos på när både jag och Sabina rider! Videon med just denna häst heter Hoppning på Brutus.

Jag har alltid tyckt om den här hästen. Men under jullovet fick jag se en ännu bättre sida av honom, trots en del egna åsikter från hans sida så är han hur fin som helst. Är man bestämd och vet vad man gör så blir det oftast bra! Och det har denna hästen lärt mig.

Jag har även en till häst jag vill visa till er. Han heter Roy och står på NybyTorshälla ridklubb.
Jag fastna för honom så fort jag har suttit på hans rygg i typ 30 minuter. Han är en väldigt underbar häst som älskar allt och alla, utom en häst i stallet haha. Men iallafall så är Roy riktigt fin, men han kan ha det lite svårt i hoppning ibland. Han gör dock alltid sitt bästa!
Jag lägger upp en del bilder på honom här nertill!

Det finns även videos på när jag rider Roy på samma Youtube kanal, alltså Fancy Unicorns!
Gå in och checka det och så hörs vi snart igen!

Skriv gärna i kommentarerna vad ni vill att jag ska blogga om!

Likes

Comments

Hejhej!
I fredags hade jag som vanligt min ridning. Men jag var dock mindre taggad på att rida då jag hade sovit 3 timmar natten innan och jobbat hela dagen. Så jag var rätt sliten när jag kom dit, men det gick så sjukt bra!
Jag red Casper och han var så sjukt duktig. Vi skulle göra en övning i galopp, den gick ut på att vi skulle galoppera ett varv på mittvolten, där det låg 3 galoppbommar. Jag trodde att det skulle gå så sjukt dåligt men nej! Han var så duktig, bommarna hamnade precis vid rätt tillfälle i varje språng. Så jag är nöjd!
Efter att vi hade gjort övningen så fick vi rida självständigt på andra halvan av ridhuset, då kan jag säga att Casper var mer än duktig! Han var helt underbar. Jag kunde inte ha begärt mer än det av honom.
Men nu ska jag åka till min praktik så vi hörs snart igen!
Puss&Kram!

Likes

Comments

Idag red jag världens finaste Casper. Min fina kille! Det gick så sjukt bra och jag är mer än nöjd.
Jag fick även kommentaren av ridläraren "du kanske får ta hem honom" och det gjorde mig jätteglad!
Idag kommer jag inte skriva så mycket mer då jag ligger i sängen och kollar på en serie.
Lägger upp en del bilder från idag här nedan.
Vi hörs snart igen.
Puss&Kram!

Bilden här ovan är då hur jag känner med denna häst. Han är som min andra bättre halva! 💖

Likes

Comments

Igår red jag en otroligt underbar häst på lektionen, Solãrs.
Det gick så sjukt bra! Jag red han mer för sitsen än skänkel och hand, och gjorde alla övergångar med bara sitsen. Det gjorde då att han blev mycket mer mjuk i sin mun och att han slappna av mer i kroppen.
Det var en ny upplevelse att se att han fungerar mycket bättre med sits än hand och skänkel.
Vi gjorde inget speciellt på lektionen men jag kan säga att hästen var genomblöt när vi hade ridit klart, så vi valde att duscha honom.
Men jag är iallafall mer än nöjd och kan säga att jag antagligen kommer anmäla mig till en dressyr tävling snart.

Jag kommer även dela med mig av lite bilder från idag när jag jobba!
Vi hörs snart igen.
Puss&Kram!

Likes

Comments

Hejhej!
Som sagt så red jag två gånger igår, första gången på en häst jag inte har klickat alls med sen första gången jag red honom, och det var Trinity. Men igår fick jag kommentaren av min ridlärare där hon sa "jag är imponerad över dig, du red honom så bra idag", den hästen jag red blir gärna väldigt spänd och stark. Det tyckte inte jag att han blev igår, eller jo lite, men det var så att jag iallafall kunde hantera det på ett bra sätt utan att han skulle bli ännu starkare!
Han jobbade på jättebra hela lektionen, och jag är helt klart nöjd över den lektionen!

Sen till hoppningen, jag fick byta häst från Sean till Solãrs. För att det stod att Sean inte skulle gå alls så det blev en helt annan häst att rida, Sean är mer lugn och sansad medan Solãrs är lite mer åt det piggare hållet, iallafall i hoppning!
Men igår blev det en stor utmaning då vi red i lilla ridhuset och Solãrs gärna blir lite lång. Men det gick hyfsat bra iallafall! Han hoppade fint och gjorde sitt bästa. Bara att han överhoppade några gånger, och en gång extremt stort så jag låg på halsen haha. Men ingen avramling ifrån mig inte. Jag satt kvar, men Sabina tog en liten tur till marken dock. Men det gick bra iallafall.
Både jag och Sabina var mer än nöjda med båda gårdagens pass!
Fler bilder från igår kommer så småningom.
Vi hörs snart igen!
Puss&Kram!

Likes

Comments

Hejhej!
Som rubriken säger så ska jag alltså gå på en privatlektion, med Sabina imorgon.
Vi ska då hoppa för våran ridlärare Sandra, och jag rider antagligen Sean och Sabina rider Faramir. Jag kan säga att jag är väldigt taggad på det, då jag har planerat att rida privat lektion i nu några månader. Och nu ska jag göra det, äntligen!

Jag och Sabina har även fixat att Tintin ska fota oss, så ni kommer få se en del bilder nu i helgen eller i början av nästa vecka!
Vi får helt enkelt se hur det går imorgon och vad Sandra har planerat till oss.
Bilderna nertill är på Sean, och jag är vet om att hoppbilden är suddig, jag hade tyvärr ingen bättre!
Men vi hörs imorgon igen!

Puss&Kram!

Likes

Comments

Hejhej!
Jo nu är det så att jag har haft en hel del med skolan att göra den senaste tiden. Det gjorde då att jag inte har haft tid till att blogga. Men jag ska verkligen försöka.
Jag tänkte iallafall först och främst uppdatera er om att jag har bytt hårfärg, det blev en lite mer speciell färg denna gången!
Jag lägger upp bilder här nedan!

Dom två sista bilderna är resultatet efter 2 blekningar och 2 färgningar!
Vi hörs snart igen!
Puss&Kram!

Likes

Comments

Nu är jag glad. Jag har en så sjukt jäkla bra praktikplats nu under första omgången. Jag trivs mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle göra, det är helt sjukt.
Jag kom dit 8 och vi börja med att ta in hästar. Sen mockade jag 3 spiltor, och efter det gick jag in på kontoret och prata lite med min handledare. Sen gick vi ut och red på två ponnys, Destiny och Brolle.
Jag fick även rycka manen på 2 hästar. Jag kan ju säga att dom blev riktigt stiliga båda två, dock tog jag bara bild på ena!

Nu är jag iallafall hemma och ska strax hoppa in i duschen, så vi hörs!
Puss&Kram!Likes

Comments