julkalender

Inatt kl 3 bär det av till flygplatsen där 16 timmars flygresa väntar... först ska jag till Amsterdam och sedan visare till Kapstaden i Sydafrika där jag ska tillbringa jul och nyår tillsammans med min pappa som jag inte träffat på två år.

Spännande, är det ända ordet jag kan få fram när någon frågar ”hur känns det?”. Frågan jag fått höra allra mest de senaste veckorna. Och nu sitter jag här, 11 timmar innan jag skall åka och det känns fortfarande helt overkligt. Jag har knappt packat alls och har en engelska uppgift tills idag som jag inte ens börjat med. Så vi får se hur det går med det..Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

julkalender

Glömde skriva igår.. få skäms på mig men idag ör jag tillbaka!

Idag började jag dagen stabilt med att kugga på mitt italienska prov... sen fick jag vänta på nästa lektion i 2h. I slutet av dagen var de dags för 1:ornas pepparkakshus tävling o Gud va kul de va. Jag är så tacksam att jag hamnat i den fina klassens som jag gjort!

Har haft otroligt ont i magen hela dagen då mitt humör har inte varit de bästa... men men, snart ör de dax att åka till jobbet och jobba i 4h, sedan av sluta med lite julmys med kollegorna efteråt. Super mysigt.

Hoppas ni alla har de bra!
Puss och kram<3

Det ska föreställa en bilkrock med ett hus XD

Likes

Comments

Godmorgon mina fina, som jag nämnde i lucka 1 har jag fått många starka åsikter kring sexuella trakasserier osv på den sista tiden. Att leva i dagens samhälle är inte det lättaste som tjej, jag är ingen "extrem feminist" och titulerar mig inte på något vis då jag inte är tillräckligt insatt i frågan, men kan prata ur mitt perspektiv, från mina upplevelser och hur jag upplever situationen.

Att vara tjej innebär inte att man bli kränkt osv, det är inte vad jag påstår. Och att killar utsätter tjejer för sexuella trakasserier är inte heller något jag säger är något som alltid händer. Däremot kan jag säga att DET HÄNDER. Alla blir inte utsatta och alla utsätter inte heller folk för det. Men vad jag förstått vet många killar inte ens att de gör fel och vet inte vad deras kommentarer kan göra med ens psyke. Dagligen, utan att överdriva, får man blickar, kommentarer, frågor osv som får än att känna sig vidrig. "kom igen va lite skön, skicka lite bilder nu" ”fan vicka sexiga bröst du har” ”dig hade man mer än gärna lagat med” det är inga komplimanger, det är förolämpningar. Jag valde inte att födas med bröst, och framförallt valde jag inte att bli sedd som ett sexobjekt. Jag älskar mina bröst, min kropp men för att slippa kommentarer och äckliga blickar krävs det att man täcker sig helt och hållet.

Jag har inget svar på detta problemet, jag har ingen aning hur detta problemet skall lösas och sluta vara mer vanligt än vad det är ovanligt. Men jag vet att tillsammans är vi starka och att ingen tjej skall behöva bli utsatt för detta. Tillsammans tjejer, så kan vi göra skillnad. Det handlar bara om att sätta ner foten och kunna säga ifrån, berätta för killarna att deras ord sårar, att deras ord förnedrar och att deras ord skadar.

Hoppas ni alla har en fin dag.

Puss och kram<3


Likes

Comments

Hej allesammans, en trött Natha som vaknade i morse. Sov hos en kompis inatt då är helt slut och som grädde på moset hade jag en so inlämning att se framemot.

Min dag idag har inte varit som jag förväntat och just nu går jag bara och väntar på att den ska ta slut. Jag hade tänk göra så mycket saker som sedan inte blev av.. så lite missnöjd är jag. So-inlämningen är iaf inskickad trotts att den inte var helt färdig men jag orkade helt enkelt inte lägga ner mer tid på den, vilket jag lär ångra.

Just nu sitter jag i soffan, kollar på keeping up whit the Kardashians och dricker varm choklad. Ska snart gå och duscha för att sedan sova då jag knappt kan hålla ögonen öppna, trotts att klockan bara är halv 7.

Hoppas ni haft en bra första advent.
Puss och kram<3

Likes

Comments