Header

Måndag: Intervall spinning + Mage

Tisdag: Ben & Rumpa

Onsdag: Överkropp (rygg, biceps, triceps och axlar)

Torsdag: Underkropp (framsida lår, baksida lår, vader och lite rumpa)

Fredag: Rygg & Mage + LIIT

Lördag: Vilodag

Söndag: Ben, Rumpa & Mage


Utöver detta så har jag även fyra yogapass denna veckan, också därför jag valt i min egen träning att fokusera på ben - mycket överkropp i yogan just nu! Om inte våra scheman skiljer sig allt för mycket så får jag förhoppningsvis uppslutning av Angelica, känns som om det var sååå länge sedan vi tränade tillsammans...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hur härligt med sol och hav???

Och helt plötsligt var helgen slut, kom den inte precis? Jag hoppas iallafall att ni haft en superskön helg! Själv har jag sovit lite mindre än jag hoppats på, men det var det värt! Mysigt att få träffa andra halvan av familjen. Fick äntligen mina fransar påfyllda igår förmiddags, haft klass idag och under kvällen ätit middag med min kära mor, haft mini spa och preppat matlådor! Försökt ladda inför den nya veckan som väntar nya utmaningar - och ingen är mer taggad än jag! Ska försöka sova ikapp de timmar jag förlorat samt planera min träningsvecka. Denna helg har verkligen bjudit på det ena goda efter det andra - så nu kommer jag ha extra energi för veckan.

Likes

Comments

På helgen brukar jag vilja passa på att ta mig tid med min frukost. Eftersom jag oftast äter gröt under veckorna så tycker jag det är kul med lite variation. Imorse blev det en storfrukost då jag åt vid 8.30 men visste att jag inte skulle få i mig lunch förrän vid 14, och då blev det bland annat . Det som är så bra är att det går väldigt snabbt att göra samtidigt och innehåller en bra kombo av kolhydrater, fett och protein! Eftersom det var lördagmorgon passade jag även på ha lite extra pålägg.


1dl Havregryn

Riven morot

1 ägg

Bakpulver

''Sprid ut'' som två mackor på en tallrik - 2 minuter i micron - vänd sida och ta 2 minuter till

Sedan är det klart att äta! Denna morgon valde jag spenat, ost och tomater men bra alternativ kan vara tex ägg, kyckling + sallad som en snabb lunch eller liknande!inspo från Lovisa Forsman

Likes

Comments

Igår hade vi teamdag vilket betydde att vi möttes upp 8.30 för en kort samling, följt av en förmiddag där vi jobbade med oss själva och sedan under eftermiddagen hur vi ser och arbetar efter företagets visioner och mål. En otroligt givande dag som var väldigt stark och djup, samtidigt som vi hade otroligt trevligt och roligt och dagen avslutades med middag och spel på boulebaren.

Idag har jag äntligen avslutat min utbildning!!!!! Så äntligen tog jag min miniexamen och på måndag börjar det på riktigt. Nu ska jag stå på egna ben och klara mig själv, hur galet? Oavsett så var det otroligt märkligt att ha vårt avslutsmöte, lämna byggnaden och veta vad som väntar. Sedan blev det ett halvt oplanerat ett dubbelpass som uppladdning inför fredagsmys och helg! Ska fortsätta kämpa på med #nouw30daychallenge för tycker verkligen det är så kul att blogga, så hoppas helgen ger mig tid att preppa för what's yet to come!

Likes

Comments

För ett år sedan befann jag just nu mig på fantastiska Zanzibar! I drygt 2 veckor bestod mina dagar av sol, långa vita stränder och massa inspirerande kultur (nämnde detta kort i min ''årsresumé''). Eftersom jag var lite ''off'' i början på året så missade jag min tillbakablick på januari förra året så en mini-version kommer nu!


Hade inte tackat nej till att befinna mig där igen nu

Likes

Comments

Målet är att se din ekonomi som en tillgång och inte som en begränsning

24 januari, även känt som årets fattigaste dag. Det är dagen innan löning efter jul, nyår osv. Därför är det otroligt lätt när man väl ser att pengarna kommit in på kontot, att vilja kunna känna sig ''fri'' och utan begränsningar. Man vill kunna spendera och nästan ''kompensera'' för hur tight januari har varit. Men frihet är inte att leva på lönen per månad och sista veckan känna att man bara väntar in nästa lön. Frihet är att du känner dig trygg, att din ekonomi inte är ett ångestladdat ämne och att du vet att om något sker så är det inte kört. Frihet är att kunna förverkliga sina drömmar.


Inför mitt 2018 satte jag upp ekonomiska mål, vad jag vill kunna göra och uppnå. Vad drömmer du om eller vad vill du uppnå?

1. Skriv upp dina mål eller vad du vill placera i, tex om du vill göra en resa, köpa boende, bil, buffert, något plagg/väska eller en buffert. Jag tycker 4-5 sparmål är rimliga, annars blir det lätt för lite och det känns hopplöst långt bort. Skriv även ett cirka pris och ungefär inom hur snar framtid. Där brukar man få en ganska bra uppfattning av hur mycket som kommer krävas och vad som är realistiskt.

2. Skriv en prioriteringslista. Vill jag helst köpa den jackan eller resa? Är det viktigast för mig att ha en bil före ett boende?

3. Skapa olika sparkonton - så inte alla pengar är mixade i en massa som man inte kan urskilja - och nämn kontona!

4. Dela upp din inkomst i procent. Vissa månader kanske man tjänar mer eller mindre. Har du då delat upp det i procent så är det lätt att veta vad du ska föra över och i vilka proportioner.


5. Spara först, spendera sen. Ser du inte pengarna så kan du inte spendera dem ;) Men var inte heller för överambitiös - då är det lätt att det blir knappert och man börjar nalla. Försök att planera din ekonomi lika noga som du planerar din taktik när du spelar Monopol ;)

6. Skaffa dig motivation - oavsett om det är en app, bilder eller en text. Appen Dreams tex, där kan man mata in hur långt man har kvar, hur mycket man behöver spara per dag/månad/år för att nå sitt mål. Där kan man även sätta på olika automatiska överföringar som tex Tjuven som tar en liten summa varje vecka från kontot till sparkontot. Gör det till en rolig grej!

7. Fall inte för frestelser och försök att undvika onödiga uppgifter. Med detta menar jag inte att du inte ska leva - för det ska du! Livet ska inte vara tråkigt, men se över din ekonomi och lokalisera vad dina pengar spenderas på! Att köpa en kaffe ute varje dag kanske går att skära ner på? En kaffe kostar kanske ca 45kr, 45kr x 25 dagar = 1125kr. Kanske hade varit mer najs med en spaweekend eller en tröja?

8.Många bäckar små, bildar en stor å. Även fast du kanske inte kan spara 10 000kr per månad så blir 200kr till 2400kr per år, 1000 kr blir 12 000kr - och det kan ju räcka till vissa drömmar.


Så som svar till rubriken, behöver jag vara rik för att uppnå min dröm? Svar nej, mer taktisk och smart. Vara målinriktad och våga ta ansvar. När du funderar på att sluta, kom ihåg varför du började.

Likes

Comments

Vid 17.45 mötte jag upp Olivia för att sedan äta middag ihop. Vi hamnade på Butcher's Market för varsin hamburgare och massa tjejsnack. Det var så länge sedan det var bara hon och jag vilket verkligen uppskattades. Ibland behöver man bara landa - trots att det är tisdag och man tänker att man ''måste'' göra det ena och det andra så är det verkligen viktigt att ta sig tiden att bara vara. Kunna landa och njuta av både mat, sällskap och en miljö du kan slappna av i, vilket jag verkligen gjorde idag. I övrigt så har jag nu haft specialiserings utbildning i två dagar så mitt huvud behövde verkligen få vila haha. Nu kan jag ladda upp för onsdag, med massa energi både psykiskt och fysiskt

Likes

Comments

Trots att helgen precis är slut så känns det inte som om jag vilat alls. Haft en välfylld helg med allt från vinkväll till yogaklasser på schemat. Det har iallafall varit en väldigt trevlig helg och nu vecka 4 så väntar min sista vecka med utbildning! Det är helt otroligt, 30 oktober lät 12 veckor som om det aldrig skulle ta slut -men nu är sista veckan här. Är så exalterad och taggad på detta! Tycker ofta det är svårt att få till allt när man jobbar ca 8.30 - 17 varje dag, haft sådan tur att jag sluppit träna ensam förra veckan. Det är en så härligt att träna med någon! Denna veckan blir lugnare på träningsfronten, vila inte en enda dag förra veckan... Så här ser veckan ut på ett ungefär än så länge:

Måndag - jobb 9-17 och spinning

Tisdag - jobb 9 -17, träffa Olivia

Onsdag - jobb 8.30 - 17, träna med @angelicaaolsson

Torsdag - teamdag på jobbet + AW

Fredag - jobb 8.30 - 17, eventuell träning

Lördag - fixa fransar, träna och födelsedagsfirande

Söndag- antagligen kvar i skärgården och yoga på kvällen


Jag hoppas ni alla får en supervecka!

Likes

Comments

Precis som med allt i livet, så behöver man något som motiverar och engagerar en. Som inspirerar och gör en dedikerad. Dessa första veckor av 2018 har varit intensiva och planerade in i detalj från morgon till kväll. Jag gick in i 2018 med mål, mål kring karriär, träning osv - men även med bloggen. Ett av målen är att utvecklas, att få utrymme för min kreativa sida och kunna ha en plattform där jag har möjlighet att dela med mig av det som faller mig in. Det är alltid den lättaste ursäkten att skylla på att man inte haft tid, vilket i detta fall kan ha varit anledningen, så jag har bestämt mig. Jag vill ge bloggen en ärlig chans och jag vill sträva mot utveckling. Därför startar jag imorgon, tillsammans med min fina vän @angelicaaolsson , #nouw30daychallenge.

Denna utmaning handlar om att under 30 dagar, göra en personlig resa och utveckling med sin blogg och kontinuerligt blogga. För mig kommer fokus ligga på att posta ett inlägg per dag, väcka intresse och skapa kvalité i inlägg och i bilder. Är det något speciellt som ni vill se så är ni välkomna att kommentera under. Eller, varför inte själva anmäla er och kämpa tillsammans? För mer information, besök nouw.com/nouw30daychallenge.

Likes

Comments

... för två år sedan. Kan verkligen inte annat än att sakna det när jag ser på alla bilder, alla dessa minnen <3 Min f.d. sambo har ju flyttat tillbaka så det dröjer nog inte allt för länge tills jag strosar ner för Rue de Rivoli igen.

Likes

Comments