Personligt, Viktigt, Psykisk ohälsa

Hej Hörni!

Som ni alla kanske vet vid det här laget så är jag ganska öppen med att prata om saker,speciellt när det kommer till lite mer allvarligare ämnen. Och idag är våldtäkt det ämnet so jag skulle vilja gå in på.

I detta inlägg utgår jag från en tjejs perspektiv,just för att 98% av alla våldtäkter är av killar/män mot tjejer/kvinnor. Jag anser inte på något sätt att killar inte kan vara med om sexuella övergrepp.

Enligt Sveriges lagar är det olagligt för någon över 15 år att ha sexuella relationer med någon under 15 år,för det klassas som våldtäkt. Det gör också sexuella relationer med någon som är påverkad av alkohol. Men Sveriges system är också fucked up! Smom tjej kommer man sällan någonstans på en våldtäktsanmälan,vilket gör att tjejer och kvinnor oftast inte anmäler överhuvudtaget pga rädsla,skam och skuld.

En viktig sak som jag vill få fram idag är den vanliga uppfattningen av våldtäkt... Att en kille/man grovt anfaller,misshandlar och våldtar en kvinna medans hon skriker efter hjälp typ? När den riktiga bilden av en våldtäkt är helt tvärt-om . Tjejer som är med om en våldtäkt skriker nästan aldrig efter hjälp eller gör något som helst motstånd. 99% av alla gånger får offret det som kallas frozen fright... Man rör sig inte,man skriker inte,allting blir svart. Man vet inte vad man ska göra. Försvarsmekanismerna i kroppen kickar in och man blir tyst och orörlig. Frozen fright är det vanligaste sätter när det gäller våldtäkt. Man känner sig maktlös,man känner sig som en docka. Man kanske inte vågar säga emot,man är rädd... Rädd för vad som kommer hända efter. Kommer man få rykten?Kommer man bli kallad lätt?Kommer man bli kallad hora?Kommer det inte tas som en våldtäkt i andras ögon?Kommer folk tro att man vill ha uppmärksamhet?


Det är så mycket som snurrar i hjärnan under tiden,vilket kanske gör att man inte vågar göra något. Man är rädd för vad folk kommer säga,tycka och tänka. Man är fylld av skam,man skäms otroligt mycket,man känner också skuld. Man skyller på sig själv...Om man inte hade gjort det eller det så hade det kanske inte hänt.

Efter en våldtäkt känner man sig äcklig,man känner sig smutsig. Man vill bara dusha av sig allt smuts från kroppen. Man försöker glömma allt,man stänger av alla känslor,förtränger minnen och gör allt för att fokusera på annat.

Många som har varit med om ett sexuellt övergrepp får sedan sex som ett självskadebeteende,att man ligger med hur många killar som helst för att man tycker att man förtjänar det...det är väldigt vanligt. Men det finns också vissa som varit med om en våldtäkt som efter inte kan ha sexuella relationer med någon eller ens vara så pass nära med killar/män. För det enda de får upp i huvudet är minnen och flashbacks om vad de har varit med om.


Det jag ville komma fram till är att tjejer som är så pass modiga att erkänna att de har varit med om sexuella övergrepp gör det inte för uppmärksamhet. Och våran omgivning och vårat samhälle MÅSTE sluta med den klassiskt uppmålade bilden av en våldtäkt som man ser i t.ex. filmer,för det är inte alls så det ser ut i verkligheten,det är absolut inte så det går till.


Hoppas att ji har haft en bra helg mina fina, ta hand om er!

BESOS

Nathalia

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

Liknande inlägg