Samhällets Normer

Viktigt

Hej Alla Underbara!

Idag ska jag ta upp en sak som är såå relevant och viktigt. Det är såhär,jag tycker att det är så otroligt jävla fel att det finns så mycket normer som det gör i vårat samhälle. Eller alls för den delen,jag blir så sjukt irriterad på att man aldrig kan få vara sig själv.

Folk är aldrig nöjda,man för inte säga,göra eller se ut som man vill...Vad är det som är så svårt att acceptera att man inte ska bry sig om alla andra.Nej nej nej och nej.

Tjejer ska vara si och så och de ska göra det och det men absolut inte det,killar ska känna såhär och prata såhär,killar ska se ut sådär och vara sådär. Men asså snälla...

Personligen är inte jag en sån som bryr mig,ALLS. Folk kan säga vad de vill och titta på mig hur konstigt de vill. I DON´T GIVE A FUCKING FUCK. Jag har själv varit som många andra,och jag vet att det kan vara supersvårt och man kan känna sig jättepressad. Jag brydde mig alltid om hur jag sminkade mig,hur jag klädde mig, hur jag betedde mig och hur jag såg på saker bara för att jag ville att folk skulle acceptera mig. Jag tänkte dubbla gånger innan jag gjorde någonting,hur jag skulle göra saker, hur jag skulle prata och hur jag skulle vara som person. Och jag ändrades till en annan människa,jag var en helt annan person. Den som jag var då var inte den riktiga Nathalia... De som kände den gamla jag känner inte den riktiga Nathalia. Jag ändrade till slut mitt tankesätt...

Det tog tid och det tog kraft,men jag gjorde det. Jag slutade bry mig,jag slutade försöka vara någon som jag inte var och istället vara mig själv och om folk inte tycker om mig för den jag är så behöver de inte känna mig alls. De behöver inte prata om mig,de behöver inte prata med mig,de behöver inte kolla på mig och de behöver absolut inte vara "vänner" till mig.

Folk kan säga och tycka precis vad de vill,de kan prata skit om mig,de kan titta snett på mig när jag går förbi och de kan uttrycka sina jävla åsikter på vilka sätt som helst,jag skiter fullständigt i. Varför i hela världen ska jag bry mig om vad andra människor tycker om mig?

Visst det kan vara skitjobbigt ibland,men vad tjänar man på att ändra både sitt utseende och sin personlighet för att folk ska tycka om en? Det spelar ingen roll vad man gör,det kommer alltid finnas folk som vill trycka ner dig för den du är och de kommer lyckas ifall du låter dem... Du sätter ribban för hur du blir behandlad,om du skiter i vad folk tycker om dig så är det inte lika kul för de människorna att trycka ner dig. Det kommer alltid att finnas folk som vill trycka ner dig,låt inte ovärdiga människor förstöra dig och trycka ner dig. Det är tufft,ja absolut men det går...Man måste bara tänka om,man måste ändra sitt tankesätt.

Tjejer ska inte ha kort hår,tjejer ska ha kurvor,tjejer ska vara oskulder,tjejer ska inte vara oskulder,tjejer ska gå sminkade,tjejer ska gå osminkade,tjejer ska inte klä sig på det sättet och de ska inte göra så,och bla bla bla... Allt är bullshit,påriktigt det räcker nu.

Killar ska inte få känna så,killar ska inte se ut så,killar ska inte göra si,killar ska inte göra så,killar ska vara manliga,killar ska vara långa,killar ska vara biffiga och bla bla bla,som sagt...BULLSHIT.

Jag personligen bryr mig inte alls om vad andra gör,säger,pratar,klär sig osv osv osv. Om folk mår bra av det de gör,varför ska jag bry mig.

Men den viktigaste frågan är,vad är perfekt?

Det har inte jag ett svar på.

Om man inte ska vara tjock,men man ska inte vara smak,inte sminkad men inte osminkad,inte för tuff och ha attityd men inte feg.

Listan bara fortsätter och fortsätter,när ska det ta slut?När lägger man av och slutar bry sig om allt och alla?När duger man som människa i den här världen?

Det är en fråga som det förhoppningsvis kommer finnas ett svar på i framtiden.

Hoppas att ni gillade det här inlägget så hörs vi förhoppningsvis i nästa,ta hand om er!

BESOS

Nathalia

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229